Windows 10 Fall Creators Update

In de afgelopen maand is de Windows 10 Fall Creators Update uitgekomen. Een aantal hele mooie vernieuwingen hebben we voor je op een rijtje gezet:

 

  • Fluent design
    Het zogenaamde ‘fluent design’ (eerder bekend als ‘project neon’) is in deze ‘Fall Creators Update’-versie verder uitgewerkt. Hiermee krijgen vensters een doorzichtiger uiterlijk en passen de kleuren van een actief venster zich automatisch aan op de achtergrond. Browser Edge, de rekenmachine en de nieuwe foto-app kennen al het nieuwe design. Microsoft ervoor zorgen dat Windows 10 er op elk apparaat hetzelfde uitziet. Niet alleen de interface van Windows 10 zelf maakt gebruik van fluent design, dat geldt ook voor de apps die onder Windows 10 zijn geïnstalleerd. Zo wordt bij de rekenmachine gebruikgemaakt van een Acryl-achtig uiterlijk, waarbij de kleuren en transparantie van het venster zich automatisch aanpassen aan de omgeving op het bureaublad en de apps die open staan.

 

 

  • Timeline
    Mensen werken en gamen tegenwoordig op meerdere toepassingen, platformen en apparaten. Microsoft wil dit eenvoudiger maken voor haar klanten, zodat deze zich op het belangrijkste kunnen richten wat de slogan van Microsoft al aangeeft: “getting things done”. Eerder dit jaar liet  Microsoft ons, op haar kennisevent Build, al kennismaken met Timeline. Met Timeline kun je terug in de tijd om snel en eenvoudig bestanden te vinden. Er is een visuele tijdlijn rechtstreeks in de taakweergave geïntegreerd, zodat gebruikers eenvoudig bestanden, apps en websites kunnen terugvinden.

Timeline zoals gepresenteerd werd op Build in mei 2017

 

  • Sets
    In de komende weken brengt Microsoft de nieuwe Windows 10-functie, genaamd Sets uit. Hoewel de naam Sets nog niet definitief is, is het principe dat zeker wel. Een eenvoudigere manier om terug te halen waar je mee bezig was; “Pick Up Where You Left Off. Met behulp van Cortana*, die aan je vraagt of je verder wilt werken of lezen in een document, in een app of op een website waar je eerder gebleven bent.

Stoppen wanneer het jou het beste uitkomt en verder gaan op het moment dat het jou het beste past, op een device dat jou het beste past. Met Sets blijft bij elkaar wat bij elkaar hoort zodat u sneller en eenvoudiger productief en creatief kunt zijn. Het concept achter deze functie is dat de webpagina’s, documenten, bestanden en toepassingen voor je taak met elkaar verbonden zijn en met één klik beschikbaar worden gesteld. Office, Windows en Edge zijn steeds beter met elkaar geïntegreerd. En deze applicatie in combinatie met Timeline wordt het nog eenvoudiger om terug te keren naar de Set waaraan je werkte.

Deze video geeft een goed voorbeeld wat Microsoft in gedachten heeft voor sets:

 

*Cortana is de digitale persoonlijke assistent van Microsoft. Hoe vaker u Cortana gebruikt, hoe persoonlijker de ervaring wordt.

29 november
2017

Auteur


Machteld de Kreij