Webroot security update

Met de steeds toenemende dreiging op het internet,

is het van belang dat de bescherming daartegen minstens even dynamisch is. 23 Maart jl waren Leo en Rens aanwezig op een Webroot seminar in Utrecht om de laatste ontwikkelingen te ontdekken. Webroot is onze keuze als het gaat om het leveren van antivirussoftware, antispyware, endpoint*- en mobiele beveiliging. Een zeer belangrijke partner dus van New Media 2Day.

 

banner-webroot

 

Adam Nash: EMEA Sales Manager en Charles Tomeo: VP WW Business Sales, vertelden over de nieuwste digitale bedreigingen en welke innovaties Webroot daar tegenover zet.

 

De highlights:

  1. “Cloud” antivirus detectie: Waar a
    ndere AV pakketten lokaal op iedere PC antivirus detectie toepassen, gebruikt Webroot een centrale database in de cloud. Deze gebruikt minimaal 8 keer minder werkgeheugen van uw laptop of PC ten opzichte van andere antivirus programma’s.
  2. URL-filtering en aangepaste URL-lijsten voor toestaan en weigeren van gevaarlijke content: “Web Filtering”: Webroot controleert websites voordat deze worden bezocht op malafide banners en/of infecties die uw PC zouden kunnen beschadigen;
  3. Realtime cloud-voorspellende bescherming tegen malware en anti-phishingbescherming voor Windows en OS X. Dit werkt veel sneller dan lokale definities
  4. Veilig browsen op het web met browserschild voor identiteit en privacy; Hiermee wordt bij bv zoekopdrachten al aangegeven of de gevonden content veilig is.

Webroot vanuit de Cloud

 

Nieuw: Webroot DNS Protection;

Webroot DNS Protection betekent dat er een proxy (webfilter) word toegepast op bedrijfsniveau. Het filter kan op categorie van de websites worden ingesteld zodat medewerkers vooraf uitgesloten categorien sites niet meer kunnen bezoeken.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan het blokkeren van websites met seksuele content of webshopping sites.

Zodra deze worden bezocht, zal men een melding te zien krijgen waarin er wordt uitgelegd waarom de site niet te benaderen is.

 

Dit kan in meerdere situaties worden toegepast en kan een bijdrage leveren tot een hogere productiviteit op kantoor.

Wij zijn momenteel druk bezig met het testen deze innovatie en het ziet er veelbelovend uit. We verwachten het op korte termijn aan u te kunnen aanbieden.

 

Indien u nog vragen heeft over bovenstaand bericht, laat het ons dan weten middels een reactie op dit bericht. Bellen of mailen mag natuurlijk ook altijd.

 

 

*Endpoint beveiliging is een technologie die wordt gebruikt om apparaten van gebruikers te beschermen. Het gebruik van laptops, tablets, mobiele apparaten en andere draadloze gadgets die in verbinding staan met bedrijfsnetwerken lopen altijd een zeker beveiligingsrisico’s. Endpoint security zorgt ervoor dat deze apparaten altijd aan een vastgestelde veiligheidsnorm voldoen.

 

 

13 april
2017

Auteur


Rens Ploegstra