Vrouwen in de IT – helemaal zo gek nog niet!

Bij New Media 2Day hebben we steeds meer vrouwelijke collega’s. Ergens lijkt het of er een taboe rust; dat meisjes – of vrouwen – niet in de ICT zouden passen, maar werken in de IT is niet alleen werken als techneut. Feit is dat er inderdaad meer mannen dan vrouwen bij NM2D werken, maar juist de (digitale) groei die wij als bedrijf meemaken, vraagt steeds meer om ook een ‘female touch’. Juist de ‘soft skills’ van de vrouwelijke collega’s maken dat ons team steeds beter in balans is.

 

Ik zal proberen jullie iets meer verdieping te geven in wat ‘de meiden’ van NM2D doen:

 

  • Myrthe; weet heel veel over processen binnen een (groeiende) organisatie. Zeker als je rekening houdt met het welzijn van je personeel, maar ook juridisch alles goed geregeld wilt hebben binnen je organisatie, dan heb je Myrthe nodig.

 

  • Melissa; is de dame welke binnen NM2D techniek, sales en de bedrijfsprocessen met elkaar verbindt. Melissa zorgt ervoor dat alle afspraken welke wij intern met elkaar afspreken, in ons CRM gedocumenteerd en geïmplementeerd worden. Zo proberen wij zo efficiënt mogelijk met elkaar samen te werken en onze relaties op de beste manier te bedienen.

 

  • Femke; meestal de enige vrouw op onze servicedesk die onze klant ook echt kan helpen met technische zaken. Als jullie problemen hebben met inloggen, een wachtwoord gereset moet worden, maar ook als je printer niets meer doet, je snel weer aan de slag kunt, zorgt zij ervoor dat je weer snel aan de slag kunt. Er is geen technische uitdaging die zij uit de weg gaat.

 

  • Machteld; de vrouw van veel woorden. Ondergetekende zorgt ervoor dat jullie met enige regelmaat op de hoogte worden gehouden van de ins- en outs binnen New Media 2Day. Het organiseren van evenementen, communicatie naar onze relaties (veelal online, maar ook regelmatig offline) en een groot deel van de ‘officemanagement’ taken worden door mij verzorgd.

 

In een notendop omschreven wat een vrouw kan betekenen binnen de I(C)T. Dit hoeft dus niet te betekenen dat je als meisje een (voor)opleiding ICT hoeft te volgen, maar enige affiniteit met de techniek is wel een voordeel. Feit is wel dat er zoveel leuke functies beschikbaar zijn op de markt en dat deze ook heel goed vervuld kunnen worden door een vrouw!

 

Leuke evenementen voor en door vrouwen:
Klein voorbeeld; Onlangs was ik bij een evenement van Fujitsu, speciaal georganiseerd voor Vrouwen in de IT. Ik heb hier diverse hele leuke, spontane en ambitieuze vrouwen gesproken welke werken variërend als (senior) sales-consultant, (big) data-engineer, cyber-security officer, maar ook als technisch journalist werken.  De week erna ging ik naar Techionista’s Future Café hosted by Adyen. Techionista* is een organisatie opgericht door vrouwen vóór vrouwen met als doel: meer vrouwen werkzaam in technologie en ICT en meer (gender)diversiteit op de arbeidsmarkt.  Hoe leuk is dat?! Ik vond het in ieder geval erg inspirerend. Inspirerend genoeg om er een artikel over te schrijven…

 

 

Kom op!
Dus meiden, zet je twijfels over werken in de IT aan de kant en denk eens bij jezelf, wat die jongens kunnen, dat kunnen wij meiden beter! Want een beetje gezonde concurrentie, houdt ieder goed samenwerkend team scherp 😉