Update PHP

Beste klant,

Van onze hostingleverancier hebben wij vernomen dat er dit najaar een grote update betreffende de PHP-versies aankomt. Het zal waarschijnlijk de meeste van onze relaties betreffen, dus willen we je vragen even verder te lezen.
Op dit moment bieden wij onder andere PHP 5.6 en PHP 7.0 aan voor onze klanten. De ontwikkelaars van PHP gaan de ondersteuning van deze versies eind dit jaar stopzetten, te weten:

  • PHP 5.6: 31 december 2018
  • PHP 7.0: 3 december 2018

Dit houdt in dat na deze data geen kwetsbaarheden meer worden verholpen door de PHP ontwikkelaars. Hierdoor kunnen wij als New Media 2Day geen garanties meer geven dat je (klant)gegevens nog veilig zijn. Wij zijn daarom genoodzaakt om de ondersteuning voor deze versies te staken en zullen de servers updaten naar PHP 7.2.

 

De upgrade zal in oktober plaatsvinden. Belangrijk is dat je vóór oktober contact opneemt met de ontwikkelaar van je website om zeker te zijn dat deze geschikt is voor PHP 7.2. Wanneer de site niet geschikt is voor PHP 7.2 is het mogelijk dat deze (deels) niet meer werkt na de upgrade!
PHP-logo.svg
Door Colin Viebrock – http://php.net/logos, CC BY-SA 4.0, Link

 

Waar staat PHP voor?
Php is een programmeer/scripttaal

Aanvankelijk stonden de letters PHP voor Personal Home Page (de volledige naam was Personal Home Page/Forms Interpreter, PHP/FI). Sinds PHP 3.0 is de betekenis een recursief acroniem geworden: PHP: Hypertext Preprocessor. Deze naam geeft aan waar de taal meestal voor gebruikt wordt: informatie verwerken tot hypertext (meestal HyperText Markup Language (HTML) en Extensible HyperText Markup Language (XHTML)).

 

 

En in Jip-en-Janneketaal betekend dit:
PHP is code voor je website, wanneer een browser een PHP-document oproept, wordt op de server eerst de in het document opgenomen PHP-code uitgevoerd. Dit gebeurt door de PHP-interpreter (de PHP-engine). Het resultaat (meestal HTML) wordt door de webserver naar de browser gestuurd.

Bijvoorbeeld bij nieuwsartikelen, webshops etc, kan een artikel opgevraagd worden met de meest recente tijd van aanmaken/wijzigen, zo wordt altijd het laatste artikel weergegeven in plaats van dat je dat zelf steeds bij zou moeten werken.

 

Bron: Wikipedia https://nl.wikipedia.org/wiki/PHP

 

 

Neem bij vragen vooral contact op met ons kantoor op telefoonnummer 085-435900, of stuur een mail naar info@nm2d.nl

 

30 mei
2018

Auteur


Thomas Lemstra