touchpad

Touchpad instellingen en gebruiken met Windows 8

Een TouchPad is een aanwijsapparaat met een aanraakgevoelig oppervlak onder het toetsenbord van een laptops / notebooks in het gebied waar de handen op rusten. Bij sommige touchpads bevindt zich rechts van het TouchPad een verticale strook die kan worden gebruikt voor de scrollfunctie.
Bovendien zitten er direct onder het TouchPad vaak twee of meer knoppen die de functie van de linker- en rechterknop van een gewone muis hebben.

 

touchpad

U kunt de touchpad zo instellen dat verschillende bewegingen op het oppervlak zorgen voor een actie op uw scherm. Als u bijvoorbeeld tijdens het bekijken van een website een veegbeweging naar links maakt met twee vingers wordt een eerder bekeken pagina geopend. Als u de cursor boven een tekstbestand beweegt en twee keer op het touchpad tikt, wordt het bestand in uw tekstbewerkings programma geopend.

 

Het is misschien even wennen maar daarna voelt het al snel vertrouwd. De gevoeligheid van het TouchPad is op meerdere manieren aan te passen, de functies en bewegingen in- of uit te schakelen en de werking van de knoppen te wijzigen.

16 september
2013

Auteur


Thijs Parée