toekomst-office-365

De toekomst van Office 365

Microsoft kondigde grote veranderingen aan in de toekomst van Office 365. De belangrijkste en opvallendste veranderingen hebben we voor u op een rijtje gezet.

 

De ontwikkeling van een ‘Roadmap’ voor Office 365.

Hierin worden de toekomstige functies aangekondigd en is voor iedereen toegankelijk. Inzicht in de nieuwe functies en aanpassingen geeft Microsoft partners en klanten de mogelijkheid om vooruit te plannen als het gaat om hun Office 365-strategieën. Wil je weten wanneer die bug in Office Web Apps wordt opgelost of wanneer de nieuwste Android-apps beschikbaar zijn? In de roadmap staat je antwoord. Het is letterlijk de toekomst van Office 365. Voor meer informatie kijk op: Roadmap voor Office 365. 

 

De invloeden van Yammer in Office 365

Een andere belangrijke ontwikkeling is de toevoeging van het Yammer team aan het Office 365-team. Deze microblogging-webdienst die in 2012 door Microsoft werd overgenomen werkte al achter de schermen nauw samen met Outlook en het Office 365 team. Nu wordt dat nog verder doorgevoerd. Gebruikers van Office 365 kunnen berichten (post-updates) plaatsen, post-updates van anderen volgen, onderwerpen ‘taggen’ etc. Microsoft heeft zich in de afgelopen drie jaar, ontwikkeld van een traditionele server-versie van SharePoint naar een snellere cloud delivery model. Yammer heeft hier een grote invloed op gehad en draagt bij de verder ontwikkeling hiervan.

 

De ontwikkeling van Delve en Office Graph

De laatste aankondiging is waarschijnlijk het opvallendste als het gaat om de toekomst van Office 365. De onthulling van Delve. Een oplossing die integreert met Sharepoint en een mooi grafisch uiterlijk heeft. Het past bij de nieuwe visie van Microsoft, waarin ze de rol van een platform willen vervullen. Delve richt zich minder op het apparaat zelf, maar meer op wat je ermee kunt en zorgt ervoor dat deze informatie bij de gebruiker terecht komt. Men hoeft dan ook niet opzoek te gaan, maar krijgt veel sneller de informatie die bij hem past.

 Delve

Delve is met name interessant omdat het een andere kant laat zien van de toekomst van Office 365. De boodschap van vele is; ‘Social Social Social’ en Delve heeft dit geïntegreerd en laat daarmee zien hoe maatschappelijke functies kunnen worden gecombineerd met meer traditionele Enterprise hulpmiddelen – zoals document management systemen – om iets nieuws te leveren.

 

We zijn benieuwd wat er nog meer voor nieuwe functionaliteiten in de toekomst gepland staan.

 

Meer weten over deze diensten? Neem dan contact op met het team van New Media 2Day.

 

20 augustus
2014

Auteur


René Smit