Safer Internet Day

Vandaag is de dag voor veiliger internet (Safer Internet Day), welke sinds 2004 jaarlijks begin februari wordt gehouden. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor veilig en verantwoord gebruik van online technologieën en mobiele telefoons.

 

Aan de hand van een jaarlijks thema wordt opgeroepen een steentje bij te dragen aan het maken van een beter internet voor iedereen, maar voornamelijk voor de jonge gebruikers.

 

‘Safer Internet Day’ is een initiatief van de Europese Commissie (onderdeel van het “Better Internet for Kids”-programma) en wordt gecoördineerd door Insafe, het Europese netwerk van Safer Internet Centers.

 

In Nederland wordt de ‘Safer Internet Day‘ gebruikt om een week lang aandacht te vragen voor online veiligheid en digitale vaardigheden van kinderen en jongeren. De jeugd heeft de toekomst, dus is bewustwording in en van een veilig internet bij de jongeren heel belangrijk. Diverse organisaties bieden mogelijkheden aan jong én oud om deel te nemen aan leuke, maar vooral leerzame activiteiten. Zo leren we samen bewuster en verstandiger om te gaan met ons internet gebruik.

 

Bij New Media 2Day bieden wij onze klant alle mogelijkheden tot een veilig(er) internet. Door onze diensten naadloos op elkaar aan te laten sluiten, wordt het werken met diverse (mobiele) devices steeds gemakkelijker en veiliger. Zowel op kantoor, als thuis en onderweg. Ook weten hoe wij dit doen? Laat uw gegevens hieronder achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

 

Uw gegevens
 

Bron: beleven.org en saferinternetcentre.nl

05 februari
2019

Auteur


Machteld de Kreij