Phishing: De 5 gevaarlijkste e-mail onderwerpen….

Phishing campagnes evolueren continue en het gevaar er toch een keer voor te vallen wordt steeds groter. Oplettendheid is dan ook gewenst dus is het belangrijk te weten welke e-mail berichten het zijn waar gebruikers nog steeds het meeste op blijken te klikken….

We trappen meteen af met de top 5 volgens ZDnet

1. Een uitnodiging om te verbinden op LinkedIn
2. Mail delivery failed: returning message to sender
3. Beste klant
4. Belangrijke mededeling!
5. Undelivered Mail Returned to Sender

 

Tegenwoordig wordt er wellicht minder phishing mail verzonden dan vroeger ze zijn echter wel gevaarlijker. Voordat een phishing mail wordt verzonden doen de cybercriminielen namelijk steeds vaker onderzoek op social media platformen om de mail zo op te stellen dat de kans dat jij deze opent nog groter wordt.

 

Naast strategische aanvalsplannen via social media is er ook een top 10 van landen die phishing URL’s hosten. De top 10 van landen die phising URL’s hosten is op dit moment;

  1. China
  2. United States
  3. Germany
  4. United Kingdom
  5. Canada
  6. Russia
  7. France
  8. Hong Kong
  9. Netherlands
  10. Brazil

Om phishing aanvallen tegen  te gaan kan het helpen om een krachtige beveiligings software te installeren die ervoor zorgt dat je gewaarschuwd wordt voordat geinfecteerde of ongewenste software op je systeem wordt geinstalleerd of voordat je een website bezoekt die niet legitiem is. Het belangrijkste is en blijft toch echt gezond verstand gebruiken.

 

Bron: ZDnet

09 januari
2014

Auteur


René Smit