OWA voor Android

OWA voor Android nu beschikbaar op enkele toestellen.

Tijdens de Microsoft Exchange Conference in Maart 2014 kondigde Microsoft OWA voor Android aan. OWA staat voor Outlook Web Access en is de webmailservice van Microsoft die toegang geeft tot uw kalender, e-mail, contacten en de andere toepassingen. Op 11 juni 2014 lanceerde Microsoft een pre-release versie, die te downloaden is in de Google Play Store. De app is nog niet beschikbaar voor alle toestellen.

 

Is de pre-release beschikbaar voor u?

Uw Android-toestel moet aan de volgende eisen voldoende om OWA nu al te installeren en gebruiken:

  • Uw toestel moet Android 4.4 Kit Kat of hoger gebruiken.
  • Uw mailbox moet onderdeel zijn van een Office 365 for Business account.
  • Het formaat van uw mobiele telefoon moet “klein” of “normaal” zijn, omdat de pre-release nog niet geoptimaliseerd is voor toestellen met grotere schermen.

OWA voor Android vs. OWA voor iOS.

Alles wat met de iPhone versie ook kan. Na installatie van de app verschijnt er een OWA icoon op het home-scherm van uw telefoon. Zodra u hierop klikt verschijnt er een navigatiescherm welke toegang geeft tot Outlook, Calendar en People.

OWA Android

 

Wat is het verschil tussen deze app en de iPhone versie

In de Android versie heeft Microsoft het mogelijk gemaakt om de contacten in uw telefoon te synchroniseren met de contacten in uw OWA. Stel u ontvangt een nieuwe telefoonnummer, uw slaat deze op in uw telefoon dan zal de app door middel van synchronisatie de gegevens ook aanpassen in uw Outlook en de andere toepassingen.

 

Vragen?

Mocht je naar aanleiding van dit of een de andere artikelen een vraag hebben, stel hem dan via
020 – 718 91 90 of info@nm2d.nl.

23 juni
2014

Auteur


René Smit