OneNote Mac

Nu OneNote voor Mac: gratis en ook op alle andere platformen!

Op 17 maart liet Microsoft aan het grote publiek weten dat het OneNote lanceerde voor de Mac. Mede door de grote vraag vanuit de community besloot Microsoft OneNote verder te ontwikkelen. OneNote fungeert als een verlengstuk van het geheugen. De productiviteitstool maakt het mogelijk om gemakkelijk uw ideeën, gedachten, beelden, fragmenten en uw plannen op te slaan, te delen en te beheren. Omdat OneNote nog niet op elk platform beschikbaar was, was in de ogen van Microsoft het plaatje niet compleet. Met de uitbreiding naar Mac is de cirkel rond, bericht Microsoft.
 
Naast de beschikbaarheid op Mac zijn er nog twee belangrijke veranderingen doorgevoerd. Allereerst is OneNote nu gratis beschikbaar op de volgende platformen: PC, Mac, Windows tablets, Windows Phone, iPhone, Android en het web. Er is uiteraard altijd sprake van synchronisatie tussen de verschillende platformen.Op de tweede plaats heeft Microsoft een cloud API beschikbaar gesteld, waardoor het mogelijk wordt om applicaties aan OneNote te koppelen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • One Note Clipper: maakt het mogelijk om webpagina’s op te slaan in OneNote.
  • Me@onenote.com: gemakkelijk uw e-mails in OneNote opslaan.
  • Office Lens: met uw Windows Phone snel en eenvoudig documenten scannen en verzenden naar OneNote.

 
OneNote 2013 is ongelimiteerd en advertentievrij beschikbaar met 7GB aan opslagruimte en een onbeperkt maandelijks uploadlimiet. Voor Office 365 en Office 2013 gebruikers zijn overigens premium functies beschikbaar, zoals SharePoint ondersteuning en revisiegeschiedenis. Maakt u nog geen gebruik van OneNote, bezoek dan eens de officiele website van OneNote.
 
Bron: blogs.office.com/

21 maart
2014

Auteur


René Smit