OneNote gebruiken i.p.v. Powerpoint, wanneer kan dat?

Micrsosoft Powerpoint is een prettige applicatie om mooie presentaties mee te maken. Maar stel nu dat je gewoon wat ideeën met collega’s of anderen wilt delen tijdens een vergadering?  In dit geval of tijdens bijvoorbeeld een brainstorm sessie is OneNote 2013 een zeer goed alternatief. In deze applicatie zitten namelijk een aantal functionaliteiten die het makkelijker maken om te presenteren en waarmee het eenvoudiger is om tijdens deze vergadering samen te werken met ideeën.

 

Enkele voorbeelden:

  1. OneNote biedt de mogelijkheid om twee schermen tegelijkertijd open te hebben waarvan je het ene scherm gebruikt om te projecteren terwijl je op je eigen scherm direct in de presentatie kunt editen met de nieuwe ideeën die uit de groep komen.
  2. Met meerdere mensen gelijktijdig editen in OneNote in dezelfde pagina is zo’n andere handige functie. Hiermee is een presentatie nog sneller gereed dan wanneer je deze moet maken, delen met anderen en alle opmerkingen later zelf moet verwerken.
  3. Tijdens een meeting is het ook mogelijk om zonder laserpointer de aandacht op een specifiek deel van de pagina te krijgen door de “Use pen as Pointer” functie

 

Bron: Office.com

 

download

13 januari
2014

Auteur


Machteld de Kreij