Ondersteuning voor Windows 7 stopt na 14 januari 2020

Maak je nog gebruik van Windows 7?

Dan is het nu tijd om over te stappen naar Windows 10. Microsoft stopt op 14 januari 2020 met de  ondersteuning van Windows 7.  Na die dag zullen gebruikers geen patches of updates meer ontvangen voor het besturingssysteem. Dit betekent dat systemen steeds kwetsbaarder zullen zijn voor cybercriminaliteit.  

 

Verouderd
Windows 7 staat sinds 2015 al op het lijstje van Legacy-besturingssystemen. Met andere woorden; Windows 7 is zó 2009…. 
Inmiddels draait Windows 10 al op een veel groter aantal apparaten dan Windows 7, dus we gaan de goede kant op.  

 

 

Deadline
14 januari 2020 is dus een belangrijke deadline voor heel wat bedrijven. Met nog minder dan een jaar te gaan, wordt het hoog tijd om over te stappen naar het nieuwere Windows 10!  Wie zijn bedrijf wil klaarstomen voor een upgrade naar Windows 10 moet daar vandaag al mee starten!  

 

“Windows 7 gaat gebruikers dit jaar “enkele keren” een melding geven dat het tijd is om te upgraden naar Windows 10. “ 

 

 

Het zou ondertussen wel duidelijk moeten zijn…
… dat het besturingssysteem van Microsoft straks dus niet meer goed te gebruiken is en dat veiligheid (of het gebrek daaraan) de belangrijkste reden is om snel over te stappenÉén van de conclusies in het Webroot Threat Report is dat Windows 10 minstens twee keer zo veilig als Windows 7 is. Dit betreft weliswaar consumentengebruik van pc’s, maar binnen veel bedrijven is BYOD (Bring Your Own Divicealgemeen geaccepteerd. De lopende overstap naar Windows 10 speelt dan ook een belangrijke rol in het algehele securitylandschap, stelt onze antivirusleverancier WebrootWebroot is onze keuze als het gaat om het leveren van antivirussoftware, antispyware, endpoint– en mobiele beveiliging. Een zeer belangrijke partner dus van New Media 2Day. Het wordt moeilijker voor cybercriminelen om malware te verspreiden, met dank aan Windows 10. 

 

Wat kan jij doen?
Ons advies is om zo snel mogelijk over te stappen naar Windows 10. Check of er nog computers in jouw bedrijf actief zijn met Windows 7. Als dit zo is, kijk of er een doorslaggevende reden is dat dit apparaat nog niet is ge-upgrade. In enkele gevallen is er een bedrijfskritische applicatie die nog niet geschikt is voor Windows 10. Neem in dat geval contact op met de leverancier van deze software om dit veiligheidsrisico te minimaliseren. Vanzelfsprekend zullen wij dit graag voor je doen of je daarbij helpen.  

 

Of jouw laptop of PC technisch geschikt voor Windows 10, is afhankelijk van wat voor type je gebruikt. Overstappen op een nieuwere en krachtige laptop of PC kan ervoor zorgen dat alles sneller werkt en daarbij ook veiliger is. Dit omdat ook de hardware technologisch doorontwikkeld is.  Klik op deze link voor meer info van Microsoft over dit onderwerp en middels deze link worden een aantal belangrijke vragen beantwoord.

 

Wil je weten of jouw apparaat de upgrade naar Windows 10 aankan? Neem contact met op met één van onze adviseurs of laat je gegevens achter in onderstaand reactieformulier. Onze medewerkers denken graag met je mee en kunnen je helpen in de overstap.  

Contactformulier

  • Als u uw vraag, uw naam, e-mailadres en telefoonnummer hier achterlaat, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

24 april
2019

Auteur


Machteld de Kreij