Welke nieuwtjes heeft Microsoft 365 deze maand?

Iedere maand worden er vernieuwingen en verbeteringen doorgevoerd binnen Microsoft 365. Deze updates helpen jou (en mij) om nóg beter te kunnen samenwerken, tijd te besparen en  sneller en slimmer te kunnen werken.

 

Voor de maand maart heeft Jim Naroski van Microsoft er een paar voor je op een rijtje gezet. Kijk gauw verder:

 

 

In het kort worden de volgende onderwerpen besproken:

 

  • Whiteboard: Ink Beautification maakt van jouw handgeschreven aantekeningen, leesbare (digitale) aantekeningen en Ink Grab maakt van een afbeelding een digitale aantekening, zodat deze aanpasbaar is.

 

  • LinkedIn contacten kunnen geïntegreerd worden in oa. Word, Outlook, OneDrive, SharePoint, PowerPoint en Excel. Let wel, hier moet wel de online versie gebruikt worden. Zo kun je je documenten delen én bewerken met je 1e graads-relaties van LinkedIn. Tevens wordt Artificial Intelligence ook hier uitgerold en helpt jou met het vinden van de juiste informatie, bestanden en emails.

 

  • Teams: ‘live’ opnames en ondertiteling in Teams vergaderingen, maar ook beveiligde een-op-een gesprekken komen eraan.

 

  • Voor gebruikers van een Mac mét Office 365 licentie komt de mogelijkheid om in PowerPoint, Word en Excel een 3D animatie in te voegen.

 

  • Live Events: beschikbaar in Teams, Streams en Yammer en maakt het de gebruiker mogelijk om events aan te maken, live uit te zenden met ‘realtime’ interactie met de deelnemers, maar ook opnemen zodat deze on-demand uitgezonden kan worden.

 

  • Na de integratie met Microsoft Stream en PowerPoint, is het nu mogelijk om vanaf ieder (mobiel) netwerk de vragenlijsten van Microsoft Forms te beantwoorden. Power BI zorgt er aan de ‘achterkant’ voor dat alle gegevens geanalyseerd worden.

 

  • Microsoft 365 security center is de centrale plaats om alle data, applicaties identiteiten en infrastructuur op het gebied van security te managen en monitoren.

 

  • Microsoft 365 admin center is (her)ontwikkelt om alles omtrent jouw/jullie Microsoft 365- en Office 365 omgeving te beheren. Het dashboard geeft je betere inzichten in wat er gaande is binnen de organisatie en kun je efficiënter en slimmer werken.

 

  • Defender: verbeterde features waardoor bedreigingen en kwetsbaarheden binnen het systeem eerder ontdekt, geprioriseerd en verholpen kunnen worden.

 

02 april
2019

Auteur


Machteld de Kreij