WPC dag 2

Nieuwe releases op Microsoft Congres, Washington

Op de tweede dag van het WPC kondigde Microsoft aan meer datacentrums te gaan openen i.v.m. de toenemende vraag naar Cloud diensten. Het Cloud platform van Microsoft is inmiddels al 5x zo groot als het Cloud platform van Google, voor de beeldvorming: Een datacentrum bestaat uit 16 blokken en in elk blok passen 2 vliegtuigen van het formaat jumbo jet! Kernwoord in deze presentatie is dan ook: Cloud, Cloud, Cloud en nog eens Cloud.

 

Op het Congres wordt ook gesproken over een nieuwe dienst binnen Office 365 genaamd Delve. Een oplossing die integreert met Sharepoint en een mooi grafisch uiterlijk heeft. Het past bij de nieuwe visie van Microsoft waarin ze de rol van een platform willen vervullen. Delve richt zich minder op het apparaat zelf, maar meer op wat je ermee kunt. Meer informatie over Delve op: http://www.businessinsider.com/nadella-bets-heavily-on-delve-2014-7

 

Naast Cloud heeft Microsoft een vijfde pilaar toegevoegd: namelijk beveiliging. Zoals ook gisteren naar voren is gekomen gaat Microsoft hier zwaar op inzetten. Deze beveiliging vindt voornamelijk softwarematig plaats, het zogenaamde 2-pass authenticatie, Information Rights management. Tevens komt er een nieuw programma zodat NM2D ook office 365 licenties per maand kan en mag verkopen. Dankzij dit alles kan NM2D ervoor zorgen dat de service voor klanten nog verder wordt uitgebreid met meer slimme applicaties en een nog betere beveiliging van gegevens.

 

Op de beursvloer zien we ook de docking station voor de Surface 3 Pro, die later dit jaar op de markt komt. De Surface 3 Pro is zo bijzonder omdat het naast een tablet en een laptop ook als desktop computer gebruikt kan worden.

 

De dag wordt afgesloten met een borrel op uitnodiging van Microsoft voor de top 20 partners uit Nederland die Office 365 implementeren en hierover adviseren. NM2D is trots daar onderdeel van te zijn en trots op Nederland die hierin op de vierde plaats staat wereldwijd!

16 juli
2014

Auteur


Thijs Parée