Nieuwe Microsoft 365 updates

Bekijk onderstaande video’s over de laatste updates en vernieuwingen in Microsoft 365

 

In de video van de maand mei kwam Microsoft met de volgende updates;

 • Microsoft search zal binnenkort ook in OneDrive beschikbaar zijn. Een nieuw zoekvak verschijnt bovenaan de pagina in de kopregel van de OneDrive-suite, waardoor er een consistente plaats ontstaat om alle bestanden en mappen eenvoudig te vinden. In Microsoft Search wordt AI (Artificial Intelligence) gecombineerd met jouw persoonlijke voorkeur en Bing, de zoekmachine van Microsoft.
 • De vernieuwing binnen Windows Terminal heeft voornamelijk betrekking op Powershell’s en User Command Lines voor ontwikkelaars (Developers).
 • Donkere modus beschikbaar voor OneNote zorgt voor een andere kijkervaring.
 • De combinatie van AI en My Analytics helpt je bij je werk beter te focussen, houd je welzijn in de gaten, hoe ziet je netwerk eruit en kijkt met wie je samenwerkt.
 • In Excel voor iOS (Iphone) kun je een nu een foto van een tabel converteren naar een Excel document. Zo hoef je niet alles handmatig in het document te zetten, dat doe t de app voor je.
 • Je kunt nu via Microsoft Forms een quiz, enquete of poll toevoegen aan een video in Streams. Leuke tool om bij, (bv) een presentatie, interactief met je publiek bezig te zijn, te zien of jouw publiek de presentie goed ontvangt en om feedback van hen te krijgen.
 • Alle ‘taken’ uit Microsoft 365 komen samen in het vernieuwde To-Do. Denk aan de mailtjes welke je een vlaggetje hebt toegewezen in Outlook, maar ook je taken in Planner. De app is vanaf heden ook te downloaden in de Mac app-store.
 • Microsoft 365 Records Management: tool om met de data van externe sites, zoals Twitter en andere social media beter te kunnen voldoen aan de (AVG) compliance wetgeving. Hierdoor heb je beter beheer met minder middelen, maar ook een betere mogelijkheid om ongewenst taalgebruik te filteren

 

 

Juni:
Vivian en Arthur die ons bijpraten over de volgende vernieuwingen en verbeteringen:

 • (her)Ontdek Shadow IT door Cloud App security; de oplossing voor al jouw Cloud -gebaseerde apps. Deze tool laat zien welke app of pagina voldoet aan de vereiste compliancy en hoe jouw data ‘reist’. Tevens krijg je nog meer inzichten wie de gebruikers zijn van deze apps, vanaf wel IP-adres en hoeveel bezoekers je hebt op jouw site of app.
 • Identity Secure Score via Azure: helpt organisatie beter zichtbaar te krijgen waar haar kansen liggen om de veiligheid te verbeteren en te waarborgen.
 • Diverse compliancy verbeteringen in Teams, Yammer en voor Enterprise-organisaties wordt de minimum grens verlaagd van 2500 naar 500 seats om te mogen participeren in de Multi-Geo mogelijkheden.
 • Recommended documents in Office is vanaf heden beschikbaar voor iOs en Mac en geeft de gebruiker de mogelijkheid om veelgebruikte documenten snel te selecteren. In PowerPoint wordt vanaf heden de versiegeschiedenis getoond, zodat je in een oogopslag kunt zien welke wijzigingen er hebben plaatsgevonden en ze eventueel snel naar een vorige versie kunt teruggaan.
 • Recent files in Outlook for iOS; Superhandige optie om een document welke je veel gebruikt te delen via Outlook. Dit kan een document opgeslagen in de Cloud zijn, maar ook vanaf jouw locale opslag. Indien je ervoor kiest om het document toe te voegen als een link, in plaats van een bestand, wordt de toegankelijkheid automatisch aangepast aan de eisen van jouw organisatie.
 • De mogelijkheid om bij afbeeldingen in Word, Excel, PowerPoint en OneNote door middel van een digitale pen of jouw vinger een (aan)tekening te maken is er nu ook in Outlook. Inking in Outlook vind je door een nieuwe e-mail te maken, bovenin je e-mail staat in je werkbalk de optie “meer opdrachten”. Hier kun je in ‘geavanceerd’ de optie tekenen (Draw) aanvinken, waardoor deze zichtbaar wordt in je lint.
  Kleine kanttekening; deze tool werkt helaas niet als je geen touchscreen hebt.
 • Company-branded templates in PowerPoint Designer maken het werken in en met PowerPoint nog leuker en persoonlijker. Organisaties kunnen haar eigen templates gebruiken en AI haalt het onderwerp uit de ingevoerde tekst en past daar haar thema op aan.
 • Indien jullie organisatie gebruik maakt van Microsoft Whiteboard is het leuk om te weten dat je binnenkort ook de bijdragen van de anderen met wie je op dat moment samenwerkt kunt ‘liken’ door middel van een ‘thumbs up.
 • Azure AD maakt het hackers nog moeilijker door de mogelijkheid om een maximaal 256 karakters lang te genereren.