Nieuwe beveiliging voor Windows 10; Windows Hello

Met een set functies onder de naam Windows Hello wil Microsoft in het nieuwe besturingssysteem Windows 10 het wachtwoord vervangen door inlogmethodes met een vingerafdruk-, iris- of gezichtsscan. Windows Hello wordt een onderdeel van Windows 10 en zal het wachtwoord van de computer vervangen. Hiervoor worden bestaande vingerafdrukscanners gebruikt.

 

3d camera voor de iris- en gezichtsscan

Voor deze beveiligingsmethode zijn alleen pc’s met de nieuwe Intel Realsense 3d-camera’s geschikt. Deze komen later dit jaar op de markt. De camera’s van Windows Hello zorgen ervoor dat andere foto’s van gezichten geen toegang bieden.

 

Windows Passport

Deze nieuwe methode van gegevens over vingerafdruk, iris en gezicht worden volgens Microsoft nooit online verstuurd en alleen lokaal opgeslagen. Toegang tot software en sites worden aan de hand van speciale beveiligingssleutels gegeven en veilig online verstuurd. De optie voor het vervangen van online wachtwoorden noemt Microsoft Windows Passport. Deelnemende sites en software kunnen daarmee zonder het verzenden van een wachtwoord worden ontgrendeld. Voor het Windows Passport werkt Microsoft samen met de de FIDO Alliance, een samenwerkingsverband voor de vervanging van wachtwoorden met veiligere methoden. Onder meer Blackberry, Google, Lenovo, MasterCard, PayPal en Visa zijn aangesloten bij FIDO.

 

Bekijk hier de video over de beveiliging van Windows Hello:

 

Wij informeren u graag over Microsoft

Heeft u hier vragen over? Wij helpen u graag. Neem contact met ons op via info@nm2d.nl of 020 – 718 91 90 voor meer informatie.

Bron: blog Microsoft