Nederlandse Dansdagen in Maastricht

In het weekend van 7 tot 9 oktober vond hét jaarlijks Dansfestival in Maastricht plaats en New Media 2Day was partner van de organisatie.

ndd-2“Het festival werd in 1998 opgericht door Theater aan het Vrijthof, NTR (destijds NPS) en de gezamenlijke Nederlandse dansgezelschappen. Dit zijn nog steeds belangrijke partners van de organisatie. De afgelopen jaren is Festival de Nederlandse Dansdagen uitgegroeid tot een van de belangrijkste Nederlandse dansevenementen voor zowel landelijk publiek als voor professionals. Naast het presenteren van een verrassende en prikkelende selectie uit het afgelopen seizoen, werpt het festival meer en meer een blik op de toekomst en stimuleert ze deze toekomst met bijzondere projecten Act Your Age, Performing Gender, (OLD)Fashion(ed), Distinguished Dreams en Pivot Dance de zogenaamde Dansdagen Specials. Een breed publiek de dans in alle rijkdom te laten ervaren blijft daarbij de drijfveer.
 
New Media 2Day is al sinds jaren de ICT partner van de Nederlandse Dansdagen en zorgt ervoor dat de backoffice vlekkeloos functioneert voor en na, maar zeker tijdens het festival als de druk bij de organisatie hoog is.
 
Jaarlijks bezoeken we samen met een aantal van onze relaties het festival en ook dit jaar hebben wij genoten van een heerlijk verblijf en een prachtige voorstelling.
 
Onderstaande reactie ontvingen wij van Maaike en haar vriendin Els:
 
0c02ac54-0cd8-4766-881e-e786f309877f De Nederlandse Dansdagen met New Media 2Day:

Vrijdag 7 oktober kijk ik tijdens de lunch even op Facebook en zie daar een bericht van New Media 2Day; wie heeft er dit weekend niks te doen en wil met ons mee naar de Nederlandse Dansdagen in Maastricht. Dat leek mij erg leuk, dus vriendin gevraagd en ook haar leek het een fantastische ervaring! Gereageerd en … GEWONNEN!

 

Vriendin wist nog een actie bij een drogist voor treinkaartjes dus die nog gehaald. Zaterdag om 12.50u stapten we op de trein in Hoorn en na 3 uur relaxen kwamen we aan in Maastricht. Zo’n 500 meter verder stapten we het Kaboom hotel weer binnen. Het hotel zag er goed uit, leuk ingericht, basis, maar geld uitgegeven aan de juiste dingen; een Auping matras en regendouche! Lekker gebruik van gemaakt, omkleden en make up bijwerken. Om half 6 werden we verwacht in de lobby, daar stond Leo met de befaamde oranje NM2D Dopper, het afgesproken herkennings-item. Nadat iedereen zich had verzameld gingen we in flinke looppas (arme wij, op onze hakjes) naar het Vrijthof. We kregen een heerlijk diner in “Le Theatre Hotel”; Gazpacho, tongschaar of entrecote en een limoen parfait toe. Natuurlijk met een heerlijk wijntje erbij, dus de tongen kwamen los waardoor we elkaar beter leerden kennen.

14572440_1105583609531653_2760688266975635935_nOm 20.00u ronden we het diner af en liepen we naar het theater. De vier grote dansgezelschappen in één programma; Introdans, Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater I en Scapino Ballet Rotterdam gepresenteerd door Daphne Bunskoek. We hadden prachtige plekken en konden de korte, aparte dansstukken goed beleven. Wij waren enorm onder de indruk, prachtig en intens, wat een belevenis! Mocht je ooit de kans krijgen zou ik zeker aanraden heen te gaan.
 
Na bijna 2 uur puur kijkgenot mochten we zelf een poging wagen op de after party “feel like dancing” en ondanks dat wij niet in de buurt komen met onze moves hebben we de heupen lekker los gegooid. De dansers van de vier dansgezelschappen stonden ook op de dansvloer, dus als je geen feel like dancing had, was er genoeg te zien. Wij zijn in de kleine uurtjes op onze panty naar buiten geslopen en met de taxi naar het hotel gegaan. Heerlijk geslapen en de volgende ochtend nog genoten van een uitgebreid ontbijtbuffet.
 
Wij willen New Media 2Day bedanken voor het geweldige weekend, wij hebben in alle opzichten genoten.
 
Groetjes, Maaike en Els
 
Onderstaand filmpje voor wie zelf nog een idee wil krijgen hoe het was;

21 oktober
2016

Auteur


Machteld de Kreij