Nederland loopt achter met cloud

Nederland loopt in Europa achter als het gaat om het onderbrengen van de ict-infrastructuur in de cloud. Toch zullen Nederlandse organisaties de komende vijf jaar de cloud, met name hybride oplossingen, omarmen en uiteindelijk op een voorsprong uitkomen. Dat blijkt uit het onderzoek van IDG Connect in opdracht van Interxion onder 625 it-beslissers van grote ondernemingen in elf Europese landen.

 

Waarom blijft Nederland achter met Cloud oplossingen? 

Van de Nederlandse ondernemingen heeft 3 procent zijn infrastructuur volledig in de cloud ondergebracht. 37 procent vertrouwt op een hybride oplossing, waarbij een deel in eigen datacenter en een deel in de cloud draait. De overige 60 procent van de Nederlandse organisaties heeft zijn infrastructuur volledig in een traditionele serverruimte of datacenter. Op Europees niveau is dit gemiddelde 50 procent.
 
De voornaamste reden waarom Nederland achterligt zijn security-issues. Bedrijven die hun werkzaamheden nog in eigen datacenters draaien geven aan dat zij, 66 procent, op deze manier het beste privacy en informatiebeveiliging kunnen waarborgen. Een andere reden blijkt dat nog niet veel organisaties, 22 procent, klaar zijn voor de ingrijpende ict-transformatie. Als de overstap wordt gezet naar de cloud en een onafhankelijk datacenter, dan is dit veelal gebaseerd op een strategische beslissing van de business. Andere redenen zijn een tekort aan capaciteit, te dure updates of verouderde systemen.
 
Veel bedrijven stappen over op een hybride ict-structuur

Ondanks de achterstand voorspelt het onderzoek dat Nederland binnen vijf jaar een voorsprong op de rest van Europa heeft. Dit gaat aan de hand van een versnelde transitie naar een hybride oplossing. 88 procent van de Nederlandse respondenten geeft aan in 2016 een hybride ict-structuur te hanteren.

 

New Media 2Day adviseert over cloud diensten

Wilt u weten of er een cloud dienst is die bij u past? Wij adviseren u graag. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@nm2d.nl of 020 – 718 91 90.

 

Bron: Computable

02 april
2015

Auteur


Thijs Parée