Microsoft Surface Book

Microsoft toont SurfaceBook op 40e verjaardag

Microsoft viert 40e verjaardag FutureProof

Microsoft viert 40e verjaardag FutureProef

Microsoft, 40 jaar geleden opgericht door Bill Gates en Paul Allen in 1975, vierde haar verjaardagsfeestje FutureProef in het Amsterdamse M-Lab, op een steenworp afstand van Pand Noord, de thuisbasis van NM2D. Waar het begon met MS-DOS, liet Microsoft nu de volle breedte van het productgamma zien.

 

Highlights waren de nieuwe SurfaceBook en SurfacePro 4.0, die optimaal gebruik maken van Windows 10. De Surface Pro 4.0 biedt o.a. een verbeterde keyboard cover, scherper en helderder beeld en betere prestaties. De geheel nieuwe SurfaceBook blinkt uit in design en is perfect voor zakelijke toepassingen. De Surface Pro 4.0 is nu beschikbaar, de SurfaceBook komt in het eerste kwartaal van 2016 beschikbaar.

 

Veel aandacht ook voor de Surface Hub, het grote interactieve scherm dat meetings verandert. Interactie op het scherm én met deelnemers op afstand.

 

Er was een terugblik op de geschiedenis van de ICT sector met een overzicht van vroege IBM en Compaq computers, de evolutie van Intel chipsets en natuurlijk de ontwikkeling van Windows en Office naar de huidige cloud oplossingen als Office365, Azure, Skype for Business en Sharepoint.

 

Het was goed om weer eens stil te staan bij de snelheid van de ontwikkelingen in de ICT sector, zeker de laatste jaren met de ontwikkeling richting de cloud en welke belangrijke rol Microsoft daarin gedurende 40 jaar heeft gespeeld.

01 december
2015

Auteur


Thijs Parée