Microsoft Office Lens nu voor Android

OneNote biedt ondersteuning voor Office Lens

 

Door de update begin januari is in OneNote de mogelijkheid geïntegreerd om met behulp van Office Lens, een applicatie waarmee je met behulp van je mobiele telefoon, documenten, whiteboards, visitekaartjes of bonnetjes kunnen scannen en digitaal opslaan. Handig als je geen scanner voor handen hebt, of sterker nog, helemaal niet (meer) gebruikt!

 

Office Lens is niet nieuw en is sinds 2015 al beschikbaar voor mobiele devices. Door de update van OneNote begin deze maand biedt de applicatie nu ook ondersteuning voor Office Lens. Hierdoor kun je nu afbeeldingen die je met Office Lens maakt opslaan in de meest voorkomende Microsoft producten. Onder andere Word, PowerPoint, OneNote en OneDrive of als PDF-document op je smartphone maken het werken met Office Lens veel toegankelijker.

 

Je maakt, met behulp van de app, een foto van het object wat je wilt scannen. Het programma Office Lens snijdt daarna de afbeelding automatisch bij, verwijderd eventuele schaduwen en corrigeert de stand van de afbeelding om deze makkelijker leesbaar te maken.

 

 

 

Verschillende mogelijkheden

 

De app bevat verschillende mogelijkheden die jou helpen verschillende soorten

documenten en objecten goed in beeld te brengen. Hierbij kun je de volgende opties onderscheiden:

 

  • Document: Deze modus is gericht op documenten met kleine woorden en details. Denk hierbij aan bonnetjes, overeenkomsten, menukaarten of flyers.

 

  • Whiteboard: Deze modus maakt het mogelijk notities geschreven op een whiteboard te digitaliseren. Office Lens past automatisch de achtergrond aan zodat woorden eenvoudiger leesbaar zijn. Ook schetsen kunnen met deze modus worden gedigitaliseerd.

 

  • Photo: Deze modus is gericht op het nemen van foto’s van een landschap of personen.

 

  • Business card: Deze modus helpt informatie van een visitekaartje te halen en deze data direct op te slaan in het adressenbestand of OneNote. Microsoft merkt op dat deze modus het best werkt met visitekaartjes geschreven in Engels, Duits, Spaans of vereenvoudigd Chinees.

29 januari
2018

Auteur


Machteld de Kreij