Microsoft komt met publieke beta van Office 2016 voor Mac

Nog betere intergratie met Office 365

Publieke beta’s zijn tegenwoordig helemaal in. Apple stelt beta’s van OS X beschikbaar om zoveel mensen te laten testen en dan kan Microsoft natuurlijk niet achterblijven. Ze hebben zojuist een publieke beta van Office 2016 voor Mac uitgebracht, met een nieuw uiterlijk en ondersteuning voor retinaschermen. Deze nieuwe versie is nog beter geïntegreerd met Office 365. De beta is gratis te downloaden. Het was hoog tijd voor een update, want de meest recente versie voor de Mac was Office 2011.

 

Office 2016 voor Mac is een alternatief voor Apple’s iWork-software, die iedereen tegenwoordig gratis kan gebruiken via iCloud.com.

Office voor Mac 2016 wordt de eerste grote update sinds Office voor Mac 2011, dat eigenlijk al sinds oktober 2010 gebruikt wordt. Het uiterlijk van deze nieuwe Mac-versie lijkt meer op Office voor Windows, maar dat is niet noodzakelijk een stap terug. De Windows-versie van Office is overzichtelijk en ziet er modern uit. Outlook voor Mac kreeg afgelopen oktober al een nieuw uiterlijk.

 

Zelf proberen?

Wil je het zelf proberen, maak dan alvast wat ruimte vrij op je harde schijf. Je hebt bijna 6 GB installatieruimte nodig voor de software, die bij het downloaden 2,5 GB groot is. Een snelle internetverbinding is dus ook wel aan te raden. Als in de tweede helft van 2015 de definitieve versie van Office 2016 beschikbaar komt, zul je moeten betalen. Een abonnement van rond de 100 euro per jaar geeft je het recht om Office op vijf computers te installeren. Maar voor de betaversie heb je nog geen abonnement nodig.

Je kunt de beta downloaden van de Microsoft-website, op voorwaarde dat je Mac OS X 10.10 Yosemite hebt draaien.

 

Wij informeren u graag over de office voor mac 2016

Heeft u hier vragen over? Wij helpen u graag. Neem contact met ons op via info@nm2d.nl of 020 – 718 91 90 voor meer informatie.

 

Bron: Iculture.nl

 

06 maart
2015

Auteur


Thijs Parée