Microsoft komt met office voor MAC

Nadat Microsoft afgelopen vrijdag een nieuwe versie van Outlook for Mac heeft uitgebracht voor zijn Office 365-abonnees, die vooral een opgefrist uiterlijk biedt, maakte de softwarereus ook bekend dat het kantoorpakket Office for Mac halverwege volgend jaar verschijnt.

 

In het eerste halfjaar verschijnt de bètaversie, waarna de final het tweede halfjaar moet uitkomen. Die zal gratis zijn voor Office 365-abonnees, terwijl er ook een levenslange licentie komt voor nieuwe klanten. Een precieze datum voor de release noemt Microsoft voorlopig niet.

 

De laatste keer dat Microsoft aan een nieuw pakket Office voor Mac werkte was in 2010 waarna namelijk Microsoft Office Mac 2011 verscheen. Het nieuwe MAC-pakket verschijnt in de tweede helft van 2015. De voorlopige naam is Office 16. Normaliter volgde Office for Mac ongeveer zes tot acht maanden nadat het kantoorpakket voor Windows verscheen, maar deze keer duurt het voor beide pakketten iets langer, zegt Microsoft. Het bedrijf kiest er namelijk voor om de aandacht eerst te richten op mobiele toepassingen en toepassingen in de cloud, waarmee Microsoft met name Office in combinatie met de opslagdienst OneDrive voor smartphones en tablets bedoelt.

 

Bron: Tweakers.net

03 november
2014

Auteur


Thijs Parée