Microsoft Ignite 2018 in Orlando Florida, 24 – 28 september | #3 en #4

#3
De dagen gaan erg snel voorbij en ik denk dat, als we weer thuis zijn, we eerst een paar dagen gaan slapen om bij te komen. Maar wat een mooie ervaring is het nu al om hier geweest te zijn.

Ik kan voor mezelf zeggen dat ik erg geïnspireerd ben geraakt, buiten het feit dat ik ook erg veel geleerd heb en nieuwe dingen heb mogen zien.

Snuffelen naar nieuwtjes 

In de ochtend heb ik weer verschillende Intune sessies gevolgd. Deze sessies gingen voornamelijk over hoe je al deze nieuwe functies het beste kunt implementeren en functioneel kunt gebruiken.

Na de lunch heb ik de tijd genomen om eens rond te lopen in de expo-hallen en ook een paar korte 20-minuten sessies te volgen. Ik was hier al geweest, maar er is hier echt heel veel te doen dus ik ging even op mijn gemak rondneuzen.

 

Veel te zien en doen in de expo-hallen

In de expo-hallen zijn onder andere veel bedrijven aanwezig om hun producten of diensten te laten zien. Ook zijn er stands voor elke dienst of product welke Microsoft aanbied. Je kunt het niet verzinnen, maar er staat bij iedere stand een expert aan wie je vragen kunt stellen en welke je meteen alle nieuwste functionaliteiten laat zien en testen.

 

 

Omdat ik geïnteresseerd was in een aantal producten ben ik meteen nog even bij een paar stands geweest om vragen te stellen en bij een andere stand even langs gelopen om een aantal nieuwe ‘admin-centers’ te zien en te testen. Ook zijn er veel leuke dingen te doen en uit te proberen zoals nieuwe games, VR Brillen, nieuwe AI en blockchain demos, workshops en nog veel meer.

 

 

Ontspanning na inspanning

Al met al is het een iets minder stressvolle dag geweest en hebben Rene en ik zelfs wat tijd genomen om wat belangrijk werk te gaan doen. Een aantal goede ideeën hebben we zelfs al kunnen uittesten!

Hierna zijn Rene en ik naar het huisje gegaan en zijn we ons om gaan kleden. We hadden namelijk een zwembad in de buurt van ons huisje gezien en zagen de kans om erin te springen. Heerlijk om op deze manier, onder het genot van een biertje wat kennis te delen en meer ideeën te bespreken.

 

Na het eten zijn we nog wat gaan drinken en al met al was het weer een erg nuttige dag waarin we vooral veel ideeën hebben kunnen bespreken en uitwerken.

 

Morgen de laatste dag alweer! Oh, wat gaat het snel.

 

#4
En dan is het al weer zo ver, de slotdag is aangebroken van Ignite en voor mijzelf is het zeker de moeite waard geweest. Wat een top week!

SharePoint

In de ochtend hebben we (nu wel) even goed kunnen ontbijten in de eetzaal van het Convention Center. Vandaag zijn Rene en ik de hele dag in onze eigen sessies en ben ik als eerste aanwezig bij een grote sessie over alle nieuwe dingen voor administrators van SharePoint. Voor mij als SharePoint-specialist een prachtige sessie en heb ik samen met alle andere SharePoint-nerds mogen zien hoe we in de toekomst alles kunnen beheren. Ook hier werd weer veel geklapt voor functionaliteiten waar we al lang op zaten te wachten.

 

Tijdens de lunch hebben Rene en ik elkaar nog even opgezocht om zowel te lunchen als nog een paar dingen uit te werken. Hier heb ik meteen even een verzoek gedaan om toegang te krijgen tot een pre-bèta versie van het SharePoint-portaal waarvoor ik een invite had gekregen tijdens de vorige sessie.

 

Plannen maken binnen Microsoft 365

Daarna heb ik bij een erg interessante sessie gezeten. Hier heb ik extra veel notities gemaakt over hoe een plan te maken voor een compliance-, en informatie-protectiestrategie binnen Microsoft 365. Hier werk je met tools zoals het ‘Compliance-center’ om te zien of je AVG-compliant bent en ‘Intune’ voor dataprotectie. In deze sessie heb ik ook meteen het nieuwe Protection- en Securitycenter gezien van Microsoft en ook deze is geweldig verbeterd.

 

Hierna heb ik nog twee sessies gehad;

  1. De sessie ging over het automatiseren van de kanalen (channels), verhaallijnen (threads), teamleden (members), bestanden, de toegevoegde tabbladen en apps binnen Microsoft Teams.
  2. Een echte topsessie als je het mij vraagt. Namelijk een “deep dive” in het langverwachte Teams en Skype portaal die eraan zit te komen.

 

Als dit portaal er komt kunnen wij als administrators eindelijk opgelucht adem halen. Dit omdat Microsoft Teams eigenlijk nog niet heel goed te beheren is en het een soort ‘wild westen’ is waarin, binnen de omgeving van Teams, iedereen alles kan en mag. Nu kunnen we eindelijk aan de slag met policy’s, dashboards, monitoring en erg veel settings om het beheer goed te kunnen doen.

 

Aan alles komt een einde, maar eerst nog….

Dit was mijn laatste sessie op Microsoft Ignite. Op de laatste dag van Ignite zijn er nog wel een paar sessies om te volgen maar ons vliegtuig vertrekt in de ochtend alweer richting Nederland.

 

Om deze feestweek met een klapper af te sluiten heeft Microsoft heel Universal Studio’s afgehuurd voor iedereen die op Ignite aanwezig was. Het was super om er ‘s avonds rond te lopen, er hing een goede sfeer en al het eten en drinken was gratis…. ‘Lekker!’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben een aantal 3D-attracties gedaan en omdat de attracties van een stuk betere kwaliteit zijn dan wij hier gewent zijn, waren ze zeer spectaculair. Zeker de Harry Potter Gringotts Bank en de The Simpsons attractie waren erg mooi gemaakt. Na een paar mooie attracties, een paar ‘turkey-legs’ en Bud Lights was dit een mooie afsluiting.

 

Prachtige ervaring voor mij en het heeft me veel inspiratie gegeven om aankomend jaar te knallen met New Media 2Day!

 

01 oktober
2018

Auteur


Myron Helgering