Microsoft Ignite 2018 in Orlando Florida, 24 – 28 september | #2

De tweede dag is aangebroken en ik heb weer erg veel keuzes moeten maken welke sessies te volgen en welke terug te kijken want het programma is druk.

Bij aankomst wilden we eigenlijk eerst even ontbijten. Dit wordt, net als de lunch, volledig verzorgd door Microsoft. We doken alleen meteen een sessie in, dus ontbijten komt later wel, dachten wij. Uiteindelijk de hele ochtend achter elkaar diverse sessies over nieuwe functionaliteiten binnen Microsoft Intune gezien. Microsoft Intune word ingezet in de Modern Workplace om medewerkers productief te maken en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat je bedrijfsgegevens beschermd blijven in de Cloud.

 

 

Eten?
Tussen de sessies heb ik nog wel geprobeerd om te ontbijten, maar dat was al voorbij dus snel een aantal snacks gepakt en weer door naar de volgende Intune sessie. Microsoft Intune begint nu eindelijk volwassen te worden en door met veel benodigde functionaliteiten. Als IT-er word ik hier heel blij van, want hierdoor kunnen wij onze klanten zo veel mogelijk ontzorgen in de overgang naar de Cloud.

 

Daarna was het tijd voor de lunch! Ik heb Rene opgezocht en samen zijn we naar de zaal gegaan waar verschrikkelijk veel mensen in meters lange rijen stonden te wachten om eten te pakken. Omdat wij zo door konden lopen, bleek later pas dat wij (per abuis) zijn voorgedrongen 😊. Na snel een beetje pasta te hebben gegeten zijn we weer naar aparte sessies gegaan.

 

 

Office 2019
In de middag heb ik een korte sessie gehad over het nieuwe office pakket ‘Office 2019’ en het ‘uitrollen’ naar de gebruikers hiervan. Belangrijk om te weten is dat ze het nu super makkelijk hebben gemaakt om van oude office pakketten af te stappen en over te gaan naar de Office365 versie van Office 2019 door middel van een rechtstreekse upgrade. De sessies over de nieuwste technologieën over OneDrive en de implementatie hiervan, waren helaas beide vol en zal ik later terugkijken.

 

 

What’s new in Microsoft Teams?
Laatste presentatie van deze dag was de “Whats new in Microsoft Teams” sessie. Deze werd erg druk bezocht. Zelf had ik wel verwacht veel nieuwe dingen te horen omdat Teams van Microsoft een product is waar heel hard aan gewerkt word, maar zoveel als ik in deze sessie heb gehoord had ik ook weer niet verwacht.

 

Om toch een paar dingen te noemen:

  • na de update van oktober gaan we echt helemaal afscheid nemen van Skype for Business; Skype for Business wordt Teams met nieuwe functionaliteiten wat betreft vergaderingen plannen, livestreamen, delen van schermen en notities.
  • betere integratie van (meerdere) vaste telefoons
  • verdere integratie van SharePoint binnen Teams.

 

Staande ovatie!
Als klap op de vuurpijl heb ik verschillende dingen gezien speciaal voor administrators om Microsoft Teams beter te kunnen beheren. Hierover heb ik later in de week nog een ‘deep dive’ sessie waar ik erg benieuwd naar ben. Na nog wat verschillende demos, met onder andere integratie met Yeahlink telefoons, kwam er een staande ovatie die ik nog niet eerder had gezien bij Ignite.

 

Swag
Na deze laatste sessie mochten Rene en ik onze Microsoft Swag gaan ophalen. Dit is een Microsoft rugtas, een waterfles en een setje oranje Microsoft oordopjes. Leuke souvenir van Microsoft!

 

Om onze dag te eindigen zijn we met een groepje naar een Fondue restaurant gegaan. Ruime keuze uit kaas-, vlees- en chocoladefondue. Dit ga ik in Nederland ook zeker eens doen!

Na een erg gezellige avond zijn we verzadigd ons bed in gegaan.

27 september
2018

Auteur


Myron Helgering