Microsoft Ignite 2018 in Orlando Florida, 24 – 28 september | #1

Microsoft Ignite dag 1

Vandaag is het dan eindelijk begonnen! Microsoft Ignite 2018 in Orlando, Florida. Dit is een jaarlijks evenement van Microsoft waar alle nieuwe technologieën en producten gepresenteerd worden en nieuwe functionaliteiten besproken worden. Hier moeten wij als New Media 2Day natuurlijk bij aanwezig zijn om deze kennis op te doen.


Keynote:

René Smit en ik zijn zo vroeg mogelijk vertrokken van ons huisje naar het Orange County Convention Center om goede plekken te bemachtigen van de Keynote van het evenement.  Deze opening Keynote wordt gegeven door de CEO van Microsoft, Satya Nadella. Na snel wat eten te halen en dit op onze plaats op te eten hebben we mooie plekken kunnen bemachtigen. Helemaal links vooraan konden we de Keynote goed zien!

Satya Nadella kan geweldig inspirerend praten en dit jaar ging het vooral over Azure, Microsoft 365, Modern Workplace, AI, Cybersecurity en nog veel meer. Vandaag had hij niet heel veel nieuws, maar gelukkig zijn er dit jaar weer meer dan 1800 sessies om bij te wonen en hier de beste nieuwtjes op te pikken.

 

Modern Workplace:

Na de Keynote zijn we gaan kijken in alle hallen om een goed beeld te krijgen waar alle sessies plaatsvinden. Daarna was het voor mij tijd voor de meest interessante sessie van de dag (voor mij dan). Deze ging over het transformeren van je werkplek binnen Microsoft 365.

Niet alleen de top van Microsoft was hier aan het praten over deze producten maar ook grote klanten kwamen vertellen hoe ze de Modern Workplace binnen hun eigen organisatie hebben geïntroduceerd.

 

 

Microsoft 365:

Ik heb hier erg veel toffe dingen gehoord over de nieuwste updates binnen Microsoft 365. Er werd veel verteld over het nieuwe werken in de Cloud met de extra bescherming van EMS, Azure Information Protection, Intune met Conditional Access en Advanced Threat Analytics. Ook heb ik veel gehoord over het verhogen van de productiviteit binnen de Suite van Office365 waarbij vooral Microsoft Teams, Sharepoint en OneDrive aan bod kwamen. Al met al een top sessie en ben erg blij dat ik hier bij kon zijn.

 

Rennen!!

Daarna heb ik gemerkt hoe snel je overal heen blijft rennen om alle sessies die je graag wilde zien in te plannen. Het Convention Center is zo groot dat het onmogelijk is om binnen 10 minuten van de ene kant naar de andere kant te komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb erg veel korte sessies achter elkaar gezien, waaronder:

  • Hoe Microsoft binnen hun eigen bedrijf Microsoft Teams heeft geïntroduceerd.

Deze sessie was erg interessant om eens te horen tegen wat voor soort problemen je aanloopt bij zo een groot bedrijf wat betreft adoptie en afscheid nemen van legacy.

  • Samen werken binnen de Modern Workplace, waarin vooral werd gefocust op Teams, Yammer, Sharepoint en Outlook en hoe integratie van deze producten in je werkomgeving kunnen leiden tot effectief samenwerken.

In deze sessie konden we de nieuwste updates in actie zien en was ik erg blij om deze verbeteringen te zien omdat sommige ook wel echt nodig waren. 

 

Daarna nog een aantal korte sessies bijgewoond en helaas een hele leuke moeten missen vandaag omdat deze helemaal vol was dus er werden geen mensen meer in de zaal toegelaten.

Deze zal ik thuis maar terug moeten kijken 😉

 

First-Line Workers:

Aan het einde van de dag samen met Rene de hal verlaten. René  die net een workshop had bijgewoond over ‘First-Line Workers. Dit was een sessie waarin de mogelijkheden voor mensen die werkzaam zijn binnen een bedrijf, maar vaak geen bureaufunctie hebben werden gedemonstreerd. Dit zijn vooral horeca medewerkers, magazijn medewerkers of winkelpersoneel. Om deze toch mee te krijgen in de modernisering komt Microsoft met goede betaalbare oplossingen. Hierdoor kan het bedrijf zijn informatie binnen het platform houden en flexibiliteit bieden aan meerdere personen per device.

 

Voordat we ons bed gingen opzoeken, zijn Rene en ik wat gaan eten bij een Amerikaans Steakhouse en hebben nog een paar biertjes gedronken.

 

Morgen dag 2 van Ignite en ik denk dat het weer veel vliegwerk wordt aangezien mijn Agenda weer helemaal vol staat!

 

25 september
2018

Auteur


Myron Helgering