Microsoft brengt eind 2014 nieuwe versie van Office for Mac uit

Microsoft brengt eind dit jaar een opvolger van Microsoft Office Mac 2011 uit. Daarmee moet de achterstand die de office-suite heeft op de Windows-versie waarschijnlijk, in ieder geval deels, weer worden goedgemaakt. Mogelijk valt de release samen met die van iOS en Android.

 

De komst van een nieuwe versie van Office Mac werd bekendgemaakt door de nieuwe Office-topman in Duitsland, Thorsten Hübschen, tijdens de Cebit, schrijft Computerwoche. De suite moet Office Mac 2011 opvolgen, die in 2010 verscheen. In dat jaar werd ook de Mac Business Unit van Microsoft opgenomen in de Office-tak van Microsoft. Daarvoor was het een relatief zelfstandig team binnen de Specialized Devices and Applications Group van de Entertainment & Devices-divisie.

 

De huidige Windows-versie van Office is de 2013-versie, die in oktober werd uitgebracht en veel functionaliteit bevat die bij de Mac-versie ontbreekt. Overigens heeft Office Mac wel ondersteuning gekregen voor de clouddienst Office 365.

 

Een release eind dit jaar voor een nieuwe Mac-versie valt mogelijk samen met de introductie van Office-versies voor Android en iOS. Eerder waren er geruchten dat deze versies in de herfst van 2014 zouden verschijnen. Microsoft gaf nog een hint op de komst van een Android-versie tijdens de SharePoint-conferentie vorige week, toen het bedrijf een Android-sdk aankondigde.

 

Bron: Tweakers.net

12 maart
2014

Auteur


Thijs Parée