Microsoft Azure Site Recovery: zorgeloos werken in de cloud

Met behulp van Azure Site Recovery kunt u uw huidige lokale server repliceren naar clouddienst Azure. Dit betekent dat als uw lokale server er onverwachts mee stopt, de virtuele server van Azure het automatisch over neemt tot uw eigen server weer in bedrijf is. Zo kunt u altijd probleemloos doorwerken.

 

Altijd zorgeloos werken met Azure Site Recovery

Met Microsoft Azure Site Recovery kunt u altijd en zorgenloos doorwerken en worden uw diensten beveiligd en beschermd door het automatische herstel van on-premise clouds. Azure Site Recovery zorgt voor een continue replicatie van elk van uw virtuele machines (VM’s). Wanneer uw eigen datacenter niet beschikbaar is, dan worden de gesynchroniseerde virtuele machines die in Microsoft Azure staan geactiveerd.

 

Azure Site Recovery is voor ieder bedrijf – groot of klein.

Voorheen was het zeer kostbaar om zelf een virtuele back-up server in te laten richten en te onderhouden. Alleen grote organisaties maakten hier dan ook gebruik van. Met Azure Site Recovery maakt Microsoft deze clouddienst ook voor midden- en kleinbedrijven toegankelijk. Er hoeft niet langer een eigen back-up server gebouwd te worden of te worden uitgeweken naar een secundair datacenter.

 

Kosten van Microsoft Azure en Azure Site Recovery

Wanneer u overstapt naar Microsoft Azure bent u verzekerd van een hoogstaande clouddienst voor een vast bedrag per maand, dat naar gelang uw gebruik wordt bepaald. De kosten voor de functionaliteit Microsoft Azure Site Recovery worden gebaseerd op het aantal virtuele machines (VM’s) die u laat synchroniseren naar Microsoft Azure. Er is een vaste prijs per VM: op uw eigen locatie of op locatie van Azure. Wanneer het gebruik van het aantal VM’s gedurende de maand verschilt wordt de prijs gebaseerd op het gemiddeld gebruik. Ga naar de website van Microsoft Azure voor een uitgebreide prijsindicatie.

 

Voordelen van Microsoft Azure Site Recovery:

Zorgeloos werken, omdat uw diensten beveiligd en beschermd worden. Automatische overname door virtuele machines bij uitval van uw eigen server. Betaalbare clouddienst: een vast bedrag per maand op basis van uw gebruik.

 

Meer weten over Microsoft Azure Site Recovery of een demonstratie aanvragen?

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van Microsoft Azure en Microsft Azure Site Recovery en komen ook graag bij u langs voor een demonstratie.

 

Voor meer informatie of voor het aanvragen van een demonstratie kunt u contact met ons opnemen via info@nm2d.nl of 020 – 718 91 90.

 

 

17 april
2015

Auteur


René Smit