Microsoft 365 update | april 2019

Ook deze maand biedt de Microsoft 365 update weer veel informatie.

Jim Naroski neemt in onderstaande video alle updates van de maand april 2019 met ons door:

 

Microsoft 365 update | april 2019

 

1. Editor in PowerPoint
is in meerdere talen beschikbaar. AI herkend in het document de taal en geeft bij de functionaliteiten (onder het menu van de rechtermuisknop) automatisch de best passende suggesties. Handig weetje: Editor geeft spellingsuggesties altijd aan in rood, grammaticale suggesties in blauw en stijl-suggesties in goud aan.

 

2. Meer dan 350 nieuwe iconen/pictogrammen
in Office 365 welke je ook kunt bewerken qua grootte, kleur, spiegelen etc.

 

 

 

 

 

 

 

3. Microsoft Kaizala is een nieuwe app welke binnen Teams een ‘Whatsapp’ functie zal gaan vervullen. Gebaseerd op mobiele telefoonnummers kun je straks nog gemakkelijker een (zakelijke) connectie maken. De app is reeds beschikbaar in jouw app-store.

 

4. Power BI Web by example connector met deze oplossing kun je in Power BI een uittreksel maken van allerlei soorten gegevens door jou aangegeven webpagina’s.

 

5. Compliance Manager is een verbeterde functionaliteit om gevoelige gegevens nog beter te beschermen en beveiligingsrisico’s te verminderen.

 

6. Office 365 message encryption zorgt er voor dat in de email-flow alleen de daadwerkelijk geadresseerde de inhoud van een beveiligde mail kan lezen. Het systeem zorgt dat de mail verzonden naar, of ontvangen wordt door de betreffende geadresseerde, maar ook of deze niet geïnfecteerd is met (bv) malware. Zonodig wordt deze verwijderd.

 

7. Multi-Geo in Office 365 geeft jou als gebruiker de mogelijkheid zelf te beslissen op welke server jouw data wordt opgeslagen. Vraag jouw accountmanager om meer informatie.

 

8. Security Policy Advisor is de eerste in een reeks beveiligingsinvesteringen om het beveiligingsbeleid van de apps in Office 365 (ProPlus) effectiever en eenvoudiger te beheren.

 

9. Met behulp van Azure AD password protection wordt het risico verkleind dat een organisatie het slachtoffer wordt van hackers. Een algoritme welke gebruik maakt van een algemene (wereldwijde) lijst met geblokkeerde wachtwoorden en de, door jullie zelf gegenereerde lijst met verboden wachtwoorden, moet zwakke en kwetsbare wachtwoorden voorkomen.