macOS Sierra vanaf 20 september beschikbaar voor iedereen

macOS Sierra komt eind september beschikbaar voor iedereen met een geschikte Mac. Dat heeft Apple recentelijk bekendgemaakt tijdens het media-evenement in San Francisco. Versie 10.12 biedt allerlei nieuwe functies zoals Siri op de Mac, overal toegang tot je bureaublad en makkelijk inloggen met je Apple Watch. De update komt later dan iOS 10, dat al op 13 september te downloaden was voor mensen met een geschikt toestel. macOS 10.12 Sierra is de nieuwste softwareversie voor de Mac. Op welke Macs werkt het, wanneer verschijnt Sierra en wat zijn de functies? Dat lees je in dit uitgebreide dossier!
 

Apple update
 

macOS Sierra releasedatum
macOS Sierra is de nieuwste versie van het besturingssysteem van de Mac en werd in juni 2016 aangekondigd tijdens Apple’s ontwikkelaarsconferentie WWDC 2016. De afgelopen maanden kwamen er meerdere betaversies voor ontwikkelaars en publieke betatesters uit, zodat je alvast kon kennismaken met de nieuwe functies.
Inmiddels weten we nu dat per 20 september de definitieve versie van macOS Sierra beschikbaar komt. Dit is te lezen op de webpagina van Apple  over het nieuwe besturingssysteem (zie foto). Eerder gaf Apple al aan dat de releasedatum zoals gebruikelijk in het najaar zou vallen.

 

macOS luidt het tijdperk in van een nieuwe naam. Sinds 2001 verschenen er regelmatig nieuwe versies van Mac OS X uit. In 2012 werd de naam gewijzigd naar OS X en vanaf dit jaar noemen we het macOS. Daarmee is de naam in lijn met andere platformen zoals iOS, watchOS en tvOS.
 

apple update 3
 

macOS Sierra: is jouw Mac geschikt?
macOS Sierra werkt op de iMac (vanaf eind 2009), MacBook Air (vanaf 2010), MacBook (vanaf eind 2009), Mac mini (vanaf 2010), MacBook Pro (vanaf 2010) en Mac Pro (vanaf 2010). De update is gratis verkrijgbaar via de Mac App Store. Je installeert de update net zoals je een gewone app-update uitvoert. Op Macs die dateren van vóór 2012 zul je niet alle functies kunnen gebruiken, zoals Metal (een grafisch framework voor games) en Continuity.
 

-> Wij adviseren bij een belangrijke release altijd een week te wachten met het updaten van het systeem. Dit om eventuele ‘kinderziekten’ te omzeilen. De uitzondering hierop is een release waarmee een acuut security risico wordt verholpen. In dit geval is dit niet het geval.
 

Note:
Wij van New Media 2Day adviseren altijd een goede security-tool. Onze ervaringen met Webroot zijn erg goed dus adviseren wij om Webroot SecureAnywhere® Business Endpoint Protection te WSAB-EP for Mac Product Bulletin 091316_version 9.0.2.45 op je Mac, vóórdat je de nieuwe update van Apple installeert.
 

Wil je weten hoe, of heb je meer informatie nodig? Bel of mail met een van onze accountmanagers op sales@nm2d.nl of op 020-718 91 90 optie 4.

 

Bron: Iculture.nl

20 september
2016

Auteur


René Smit