Kantoorvissen van NM2D in het nieuws

Hoe een interview met Erik Rood van Aquarium Verhuur* in het Algemeen Dagblad uitmondde in een heleboel media-aandacht van onder andere EditieNL, RTL Nieuws, de Metro en De Ondernemer? Je leest het hieronder:

 

Het Algemeen Dagblad schreef vorige week een mooi artikel:

Kantoorvis brengt rust op de werkvloer

Na de kantoorhond en de kantoorkat hebben steeds meer Nederlandse bedrijven nu ook kantoorvissen. Kijken naar vissen in een aquarium zou namelijk goed zijn voor het welzijn van de werknemers: het is kalmerend en kan de bloeddruk verlagen, zo blijkt uit onderzoek. Erik Rood verhuurt aquaria aan bedrijven en zorginstellingen. Volgens hem zorgen ze voor rust en een fijne afleiding.

De ultieme gadget

Bij New Media 2Day hebben wij nu bijna een jaar een aquarium via Erik, en niet zomaar eentje. Het gaat om een zoutwateraquarium, ingemetseld in de muur. ,,We zeggen weleens, hier hebben we alles wat we thuis niet mogen hebben: speciale gamestoelen om racegames te spelen, bijvoorbeeld. Maar ook dit aquarium’’, aldus Thijs Paree.

 

Enkele vissen welke wij in het aquarium hebben zie je niet in elke dierenwinkel. Paree: ,,We hebben een clownvisje en een Picasso doktersvis – Nemo en Dory uit Finding Nemo. Ook hebben we een koraalduivel, en een murene. Die laatste is denk ik wel de favoriet onder het personeel. Hij is namelijk erg nieuwsgierig. Als je bij het glas gaat staan komt hij altijd even bij je kijken.’’ De vissen bij New Media 2Day vragen bij uitzondering wel wat extra aandacht. ,,De roofvissen kunnen niet automatisch gevoerd worden want ze eten diepvriesgarnaaltjes. Maar dat geeft niet. Dat voeren is gewoon een taak die we aan het corvee hebben toegevoegd.’’

 

 

Bekijk de video van EditieNL op ons YouTube kanaal:

 

Lees de volledige artikelen:

In het AD

 

Op RTLNieuws.nl

 

Via RTLXL

 

Vakblad De Ondernemer

 

Artikel in De Metro

 

En natuurlijk de website van Aquarium Verhuur.nl

09 januari
2019

Auteur


Machteld de Kreij