hosted telefonie beveliging

Hosted telefonie nu nog veiliger!

Binnenkort wordt er wederom een stap voorwaarts gemaakt op het gebied van de veiligheid van onze hosted telefonie oplossing. Er zullen maatregelen genomen worden om misbruik van uw hosted telefooncentrales te voorkomen. Deze maatregelen zijn preventief en hebben consequenties voor sommige gebruikers. Neem dit artikel dus goed door.

 

Misbruik

Kwaadwillenden maken misbruik van (hosted) telefooncentrales door gesprekken op te zetten met dure internationale of satelliet bestemmingen. Hierdoor kunnen de kosten voor u ongewenst en ongemerkt oplopen. Om dit te voorkomen is er een lijst opgesteld met de bestemmingen die een hoog risico vormen voor mogelijk misbruik.

 

Blokkeren van deze risicogebieden

Vanaf dinsdag 27 mei 2014 zullen uitgaande gesprekken naar de risicogebieden standaard geblokkeerd worden. In de praktijk bellen Nederlandse bedrijven niet of nauwelijks naar deze bestemmingen, hierdoor heeft de maatregel voor de meeste gebruikers geen merkbare gevolgen. Indien er wel gebeld wordt naar een van deze bestemmingen krijgt de beller de volgende melding te horen: “u bent niet geautoriseerd om deze oproep te maken. Neem contact op met uw beheerder.” U hoeft zich geen zorgen te maken de blokkering kan opgeheven worden met een pincode die wij voor u aanmaken.

 

De pincode

Meer weten over de pincode of er een aanvragen? Of is er een internationale bestemming die u vaak belt en wilt u meer weten over de risicobestemmingen?

 

Neem dan contact met ons op via 020 – 718 91 90 of info@nm2d.nl.