Helft beslissers kiest voor uitbesteden 24×7 IT-beheer

Uit onderzoek van IT-dienstverlener SPS, onder 145 IT-beslissers, is gebleken dat ruim de helft (53 procent) van de IT-beslissers 24×7 IT-beheer ziet als het grootste voordeel bij het uitbesteden van beheertaken.

 

Voor- en nadelen van intern IT-beheer

De voordelen van intern IT-beheer zijn volgens de respondenten de korte lijnen en het snel kunnen schakelen. Het grootste nadeel is volgens de IT-beslissers de kwetsbaarheid bij vertrek of ziekte van medewerkers. Bij uitbesteding is het IT-beheer dan ook niet meer persoonsafhankelijk, geven zij aan. Het 24×7 zelf runnen van het IT-beheer wordt gezien als de grootste uitdaging.

 

Uitbesteden IT-beheer

De IT wordt steeds complexer en het aantal benodigde kennisgebieden neemt toe. Het realiseren van 24×7 IT-beheer vraagt dan ook om een uitgebreide beheerafdeling. Bij 24×7 dienstverlening is er ook na de normale werktijden behoefte aan specialistische kennis. Echter kunnen organisaties niet van hun medewerkers verlangen dat zij ook buiten de reguliere uren altijd beschikbaar zijn. Sommige organisaties kiezen er dan ook voor om specifieke (technische) beheertaken over te dragen en zich intern te richten op functioneel beheer.

 

New Media 2Day adviseert u graag over IT-beheer

Wilt u weten of het (deels) uitbesteden van IT-beheer iets voor uw organisatie is? Neem contact met ons op via info@nm2d.nl of bel 020 – 718 91 90 voor meer informatie.

13 januari
2015

Auteur


Thijs Parée