Gratis update voor Windows 10

Zoals we eerder hebben aangekondigd verschijnt deze zomer het nieuwe besturingssysteem van Microsoft; Windows 10. De exacte datum is nog niet bekent maar tijdens de conferentie in Shenzhen (China) heeft Microsoft aangegeven dat zij de nieuwe software in 190 landen en 11 talen tegelijk lanceren. Windows 10 verschijnt onder meer voor desktops, laptops, tablets en smartphones. Welke aanpassingen er precies zijn gedaan is in dit artikel te lezen.

 

Gratis Update voor illegale versie

Tijdens de conferentie heeft Microsoft aangegeven dat ze mensen willen stimuleren om over te stappen naar Windows 10. Om deze reden kan iedereen dit jaar met een illegale versie van Windows gratis Windows 10 downloaden. Eerder dit jaar maakten zij al bekend dat alle gebruikers van Windows 7 en 8.1 het eerste jaar gratis kunnen updaten naar Windows 10. Ook mensen met een telefoon die op Windows Phone 8.1 draait. Microsoft verwijst daarbij naar China, waar driekwart van de gebruikers een niet-legale versie gebruikt. Microsoft hoopt dit terug te kunnen verdienen door bijvoorbeeld zijn eigen Office-software of clouddiensten aan te bieden.

 

Windows 10 en Smartphones

De Chinese smartphonemakers Lenovo en Xiaomi lanceren dit jaar hun eerste Windows-smartphones. Het zal daarbij niet gaan om een aparte versie, maar om software dat ontwikkelt wordt die Android-telefoons kan omzetten naar Windows 10. Het besturingssysteem werkt dan als een ROM, net als de Android-varianten. Vermoedelijk wordt het in de toekomst mogelijk om meer soorten Android-telefoons om te zetten naar Windows 10, al heeft Microsoft daar nog niets over bekendgemaakt.

 

Minimum systeem eisen

Tijdens de conferentie is ook bekendgemaakt wat de minimum systeemeisen zijn om Windows 10 te kunnen draaien. Op telefoongebied worden schermen van 3 tot en met 7,99 inch ondersteund. Er is net als bij Windows Phone 8.1 minstens 512 MB werkgeheugen en 4GB opslag nodig. Met zo weinig opslag is het echter wel verplicht om sd-kaarten te ondersteunen. De laagst ondersteunde schermresolutie is 800 bij 480 pixels.
Op pc’s met schermen vanaf 8 inch moet de schermresolutie minstens 800 bij 600 pixels bedragen. Voor de 32 bit-versie van Windows 10 is minstens 1 GB werkgeheugen en 16 GB opslag nodig, terwijl voor de 64 bit-versie 2 GB werkgeheugen en 20 GB opslag het minimum is. Bekijk hier de power point van de presentatie van Microsoft in Shenzen.

 

 

New Media 2Day adviseert over Microsoft producten

Wilt u meer weten over de producten van Microsoft? Wij adviseren u graag. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@nm2d.nl of 020 – 718 91 90.

 

Bron: Nu.nl en Tweakers