Google Apps authenticatie ook multi-factor.

Op 8 mei lieten we u weten wat multi-factor authenticatie is en hoe u deze in kunt stellen voor Office 365. Bij Google is het ook mogelijk om deze functie te gebruiken. Sterker nog alle gebruikers van Google Apps zullen in de nabije toekomst, in het geval van een verdachte login poging, verplicht gebruik maken van multi-factor authenticatie. Zodra er een verdachte login poging wordt gedetecteerd, ontvangt de gebruiker een code op zijn/haar mobiele telefoon. Deze code moet vervolgens tijdens het loginproces gebruikt worden ter verificatie. Het is mogelijk om de code te ontvangen via een speciale app of via een sms.

 

Een verdachte login poging ontstaat door bijvoorbeeld het inloggen met:

  • een niet eerder door u gebruikte telefoon
  • niet eerder door u gebruikte laptop
  • een locatie waar u nog niet eerder ingelogd heeft.

 

Volgens een van de grootste technologiewebsites CNET wordt de nieuwe functionaliteit in de komende weken uitgerold. Het is voor Apps-gebruikers eveneens mogelijk om uit eigen beweging de multi-factor authenticatie in te stellen. In dit geval moeten gebruikers bij elke nieuwe login sessie een code overtypen om toegang te krijgen tot het account.

 

Voor deze instelling geldt zowel bij Microsoft als bij Google, dat u altijd moet zorgen dat u uw telefoon bij de hand heeft en in een gebied met netwerkdekking inlogt. Is dit niet het geval dan kunt u niet inloggen en zult u uw beheerder moet vragen deze functie tijdelijk uit te schakelen.

 

15 mei
2014

Auteur


Thijs Parée