Voortaan ook OneDrive, OneDrive for Business en Sharepoint geïntegreerd in Adobe Document Cloud

“Adobe lanceert een update waarmee Microsoft OneDrive, OneDrive for Business en Sharepoint ondersteund zullen worden in de Document Cloud. De toepassingen maken het mogelijk om sneller en ‘papierloos’ te werken.”

 

Met de integratie zullen gebruikers toegang krijgen tot hun pdf-bestanden in OneDrive, OneDrive for Business en Sharepoint en wordt het bovendien makkelijker om op ieder ander apparaat met Adobe-apps te werken. Bovendien krijgen bestaande integraties, zoals Salesforce, een update.

adobe

De nieuwe integratie met Acrobat DC, Acrobat Reader en Microsoft’s OneDrive en Sharepoint stelt organisaties in staat om PDF-bestanden opgeslagen op OneDrive en/of Sharepoint rechtstreeks binnen de Adobe apps te openen en bewerken. Gebruikers kunnen Acrobat bestanden, die op de desktop opgeslagen zijn in OneDrive of Sharepoint, bekijken en bewerken en dit terwijl de documenten altijd gesynchroniseerd blijven. Daarnaast kunnen iOS-gebruikers (Apple) PDF’s in OneDrive met de Acrobat Reader mobiele app via de universele document-picker openen, waardoor ze vanaf elke locatie met PDF-bestanden kunnen werken. Met name voor relaties welke veel met PDF-bestanden werken en deze willen opslaan (en deze uitwisselen via Outlook) is dit een mooie manier om dit via deze tool te doen.

adobe-document-cloud

De nieuwe functionaliteiten passen in de missie van Adobe om een papierloze ervaring aan te bieden. “Elk bedrijf en elke organisatie zou zich moeten concentreren op het aanleveren van de best mogelijke klantenervaring en de beste ervaring draait niet rond papier,” volgens Bryan Lamkin, executive vicepresident digitale media bij Adobe.

adobe-sign

Zo wordt ook Adobe Sign naar voren geschoven als een van de functies die papieren formulieren naar de achtergrond zou verbannen. Met Adobe Sign kunnen documenten digitaal worden ingevuld en ondertekend. Om het gebruik in Europa te verspreiden, bouwde Adobe bovendien twee nieuwe, Europese datacenters en wordt rekening gehouden met de Europese eIDAS-regulering, die onder andere een wettelijk kader biedt voor digitale handtekeningen.

25 oktober
2016

Auteur


René Smit