Functies in Office die documenten laat uitblinken, maar niet direct zichtbaar zijn

Onze collega Linda van Bakkum van Business Productivity 2 Day schreef op haar website onderstaande blog:

 

Bij het aanschaffen van Office 365 is het ook mogelijk om Office 2016 te installeren. In Office 2016 zitten hele mooie en handige functies die je documenten net even dat extraatje kunnen geven waar je naar opzoek was. Het zijn functies die niet gelijk opvallen en daarom te weinig gebruikt worden. Tijdens mijn workshops laat ik er altijd een paar zien en na afloop hoor je de mensen verbaast reageren ‘Is dat ook voor mij beschikbaar? Wat handig!’

 

Hieronder een aantal van die verborgen functies:

 

Office PowerPoint designer
Begin je aan een nieuwe PowerPoint en weet je niet precies hoe je het design wilt hebben? Het design van je PowerPoint is belangrijk om de juiste boodschap over te brengen. Bij Microsoft hebben ze hierover nagedacht en PowerPoint Designer is daar om je te helpen. Voeg op je eerste slide een scherm vullend plaatje toe en aan de rechterkant verschijnt dan opeens PowerPoint Designer. Die geeft je direct een aantal ontwerp ideeën.

 

Functies in Office

PowerPoint Morphing
Design is klaar, maar je wil nog een slide toevoegen waarin je een vloeiende beweging in wil zien zonder te klikken in PowerPoint. Bijvoorbeeld je wilt je project in fases uitleggen en deze wil je automatisch op je scherm laten lopen.

 

Maak een begin slide. Kopieer deze slide en verplaats de verschillende onderdelen. Klik vervolgens op transitie/overgangen en selecteer daar de optie ‘Morphing’. Open daarna je presentatie in presentatiemodus en zie wat PowerPoint voor je heeft gemaakt en dat alleen door ‘Morphing’ als overgang toe te voegen.

Klik hier om te kijken hoe Designer en Morphing in PowerPoint werkt

 

Vertel wat je wil doen
Ben je bezig in een Office applicatie en weet je niet precies waar de knop zit om opmerkingen toe te voegen aan een document? Ga naar het veld ‘Vertel wat je wil doen’ met dat kleine lampje ervoor. Zit altijd rechts bovenin je balk van Office.(zie afbeelding hieronder) Daar vul je de tekst in ‘Opmerking toevoegen’ en je krijgt direct resultaat. Laat het dan ook nog zo zijn dat Office direct het veld van opmerkingen voor je toevoegt. Je hoeft niet meer opzoek naar de functie. Dit werkt ook in de online office apps. Kijk daar ook eens bij Slim zoeken. Ook deze functie helpt bij het vergaren van informatie.

 

Office functie voorbeeld

 

Officemix
Neem je presentatie op en deel hem daarna met je collega’s of externe personen. Neem eens een kijkje bij Officemix. Officemix kan je downloaden via Microsoft Officemix site. Het is een add-in op PowerPoint en maakt het mogelijk om je boodschap net dat extraatje te geven. Geef je presentatie en neem deze direct op. Na afloop kun je de slides en audio opslaan als een mp4 en plaatsen op een videokanaal of een ander medium. Officemix werkt heel eenvoudig en is voor iedereen, die Office 2016, heeft te gebruiken.

 

Skype for Broadcast
Presentatie geven voor groter publiek en is bij elkaar komen geen mogelijkheid? Beschik je over Office 365? Controleer of Skype for Broadcast beschikbaar is voor jullie als organisatie. Met Skype voor Broadcast is het mogelijk om je presentatie live uit te zenden naar 10.000 mensen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Hou de komende tijd mijn blogs op mijn pagina goed in de gaten!

 

Mocht je al eerder willen zien hoe Skype for Broadcast werkt? Hier een kleine video over Skype for Broadcast.