#outofoffice: flexwerken wordt een recht

Recentelijk is het er door partijen CDA en GroenLinks een initiatiefwetsvoorstel ingediend voor het Recht op thuis- of flexwerken. Naast de vele voordelen die flexwerken een onderneming en de werknemer kan opleveren, biedt deze wet een extra stimulans voor de werkgever om de mogelijkheden serieus te onderzoeken en zich voor te bereiden op het faciliteren van de werknemer.

 

Veel organisaties hebben er al voor gekozen om de beschikbare tijd effectiever in te zetten, door hun medewerkers de ruimte te bieden om daar te werken waar ze het meest effectief zijn. Toch zien wij dat men in het MKB gewend is om medewerkers van 9 tot 17 ‘in het zicht’ te hebben.

 

Flexwerken is eenvoudiger dan u denkt

Vooropgesteld: de situatie moet het toestaan. In een winkel kan een klant niet vanuit een thuiskantoor geholpen worden en ook een productielijn heeft fysieke handen nodig. Het is de kunst om de ruimte te vinden waar flexibiliteit in de organisatie mogelijk is. Die is er vaak op meer plekken dan in eerste instantie gedacht wordt. Het loont de moeite om eens de tijd te nemen om zelf, of met een specialist, door het bedrijf ‘te lopen’ en te kijken waar de mogelijkheden liggen. Laat u bijvoorbeeld inspireren door de diverse mogelijkheden die de techniek biedt om het flexwerken te ondersteunen.

 

Randvoorwaarden voor flexwerken

Met behulp van deze technische randvoorwaarden zorgt u ervoor dat alle functionaliteiten die op het kantoor beschikbaar zijn, ook beschikbaar zijn op de flexwerkplek. Hierdoor wordt locatie-onafhankelijk werken mogelijk én net zo eenvoudig als werken op kantoor.
 

1. Een goede internetverbinding

Hierbij kunt u denken aan de brede beschikbaarheid van snel internet. Veel huizen hebben al een breedband internetverbinding en de beschikbaarheid van snel mobiel internet is groot.

 

2. Veilige toegang tot bedrijfsgegevens

Een volgende stap naar geschikte flexwerkplek is de toegang tot de bedrijfsgegevens. De cloud biedt hier veel mogelijkheden toe. In de cloud worden bestanden centraal opgeslagen in goed beveiligde datacenters.

 

3. Goede telefonische bereikbaarheid

Digitale telefonie (VOIP) maakt het mogelijk om een telefoontoestel via het internet te koppelen aan een account en niet aan een toestel. Hierdoor bent u overal bereikbaar en maakt het niet uit waar uw contactpersoon zich bevindt.

 

4. Samenwerken in de cloud

De laatste randvoorwaarde is het samenwerken. Zo werkt u via de cloud in projectgroepen of gezamenlijk aan documenten. De Office 365 applicaties van Microsoft maken het mogelijk om heel effectief samen te werken aan documenten en deze centraal op te slaan.

 

Vanuit technisch oogpunt staat u als ondernemer niets in de weg om flexwerken in te voeren!

 

Vragen over de technische implementatie van flexwerken?

Wilt u eens van gedachte wisselen over flexwerken en de mogelijkheden voor uw onderneming? Neem contact op met New Media 2Day via info@nm2d.nl of 020 – 718 91 90. Wij helpen u graag de eerste stappen te zetten naar locatie-onafhankelijk werken. Meer dan 250 ondernemers gingen u voor!

22 april
2015

Auteur


Thijs Parée