FIDO maakt een einde aan wachtwoorden

Online veilig inloggen zonder wachtwoord? Dat kan met FIDO. Deze vernieuwende beveiligingsstandaard zorgt ervoor dat gebruikers via diverse manieren kunnen inloggen zonder een wachtwoord te gebruiken.

 

Dit systeem is ontwikkeld om veiliger in te kunnen loggen en fraude tegen te gaan. Inloggen via FIDO kan door middel van vingerafdrukscanners, aan de hand van een beveilingschip of stem- en gezichtsherkenning.

 

Hoe kan ik FIDO gebruiken?

Het systeem kan worden gebruik om in te loggen op het internet of op applicaties. Ook kunnen hiermee transacties of gebruikersovereenkomsten worden getekend. Om met FIDO te werken dient u de FIDO-plug-in installeren op uw webbrowser.

 

Waar kan ik FIDO al gebruiken?

FIDO wordt al gesteund door onder meer Samsung, Paypal, Qualcomm en Microsoft. Zo kunt u via de vingerafdrukscanner van de Samsung Galaxy S5 inloggen in de betaal-app van Paypal. Ook de iPhone ondersteunt de FIDO vingerafdrukscanner.

 

Meer informatie over FIDO

New Media 2Day helpt u graag bij het in gebruik nemen van FIDO. Neem contact met New Media 2Day op via info@nm2d.nl of 020 – 718 91 90 voor meer informatie. 

11 december
2014

Auteur


Machteld de Kreij