Dropbox: uitgelekte gebruikersgegevens zijn oud en niet afkomstig van hack

In de media zijn honderden account namen en wachtwoorden van Dropbox-gebruikers verschenen. De personen achter de publicatie beweren dat er 7 miljoen accounts getroffen zijn. Volgens Dropbox gaat het om oude gegevens die via derde partijen zijn bemachtigd.

 

In totaal zouden 6.937.081 gebruikersgegevens van opslagdienst Dropbox zijn buitgemaakt. Volgens de mensen achter de publicatie ging het om een voorproefje. Door bitcoins te doneren zouden meer publicaties volgen. “Hoe meer bitcoins gedoneerd worden hoe meer logins en wachtwoorden publiekelijk verspreid worden”, aldus de personen.

 

Echter in een verklaring stelt Dropbox helemaal niet gehackt te zijn. “De gebruikersgegevens zijn helaas gestolen van andere, ongerelateerde diensten en ze zijn gebruikt bij pogingen om in te loggen bij sites op internet, waaronder Dropbox”, aldus de mededeling. De opslagdienst zou het misbruik al eerder op het spoor zijn gekomen en de wachtwoorden zouden al verlopen zijn.

 

Advies

Dit soort aanvallen gebeuren helaas steeds vaker. We blijven daarom adviseren om verschillende wachtwoorden te gebruiken bij verschillende accounts en om daarnaast gebruik te maken van een extra beveiliging zoals de Multi-Factor Authentication. Zowel Microsoft als Google hebben hier tegenwoordig de mogelijkheden voor en zijn eenvoudig in te schakelen. Voor deze instelling geldt zowel bij Microsoft als bij Google, dat u altijd moet zorgen dat u uw telefoon bij de hand heeft en in een gebied met netwerkdekking inlogt.

 

Hebt u vragen over de beveiliging van uw gegevens?

Neem contact met ons op via info@nm2d.nl of 020 – 718 91 90. We helpen u graag verder.

 

 

Bron: Tweekers en nu.nl

15 oktober
2014

Auteur


Thijs Parée