Drie innovaties van Microsoft

Microsoft timmert hard aan de weg. Wij praten u graag bij over de laatste nieuwtjes rondom de softwaregigant.

Windows 10: gratis verkrijgbaar

Vorige week kondigde Microsoft aan dat Windows 10 een jaar lang gratis verkrijgbaar is voor gebruikers van Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 en Windows 8.1 Phone. Niet alleen computers, maar ook tablets en smartphones maken gebruik van Windows 10 en dezelfde apps.

 

 Wat is er nieuw aan Windows 10?

  • Het startmenu is terug linksonder in het scherm.
  • De taakbalk met ‘veelgebruikte software’ is ook terug onder in het scherm.
  • Windows 10 heeft een nieuwe browser: Spartan. Spartan biedt de mogelijkheid om websites te voorzien van commentaar en tekst te lezen in een leesmodus (zonder veel opmaak).
  • Windows 10 draait op pc’s, smartphones en tablets en heeft één appstore en één besturingssysteem (komt later dit jaar uit).
  • Er kunnen meerdere apps tegelijk worden gedraaid in het venster.
  • Nieuwe functie ‘Task View’: hiermee kunnen meerdere bureaubladen worden aangemaakt en kan een visueel overzicht van alle open vensters worden opgeroepen.
  • Er is een stemassistent in het leven geroepen, genaamd Cortana.

Surface Hub: multifunctioneel digitaal whiteboard

De Surface Hub is een handige nieuwe gadget voor bedrijven: een multifunctioneel digitaal whiteboard. De Surface Hub is een 84 inch 4K-scherm dat uitgerust is met sensoren, microfoons, speakers, camera’s, nfc en wifi. Het scherm draait op Windows 10.

 

Windows Holographic: virtual reality bril

Microsoft heeft een bril ontwikkeld die toegang geeft tot een virtual reality platform. Als u door de bril kijkt ziet u niet alleen uw huiskamer maar ook hologrammen. Dat komt omdat de lens in tegenstelling tot andere virtual reality brillen doorzichtig is. De hologrammen zijn met de hand te bewegen. Met de Holographic bril kunt u bijvoorbeeld televisie kijken op de muur. De bril draait op Windows 10 en de software voor het platform zit ook ingebouwd in elk Windows 10-apparaat.

 

Meer weten over de innovaties van Microsoft?

Wilt u op de hoogte blijven van alle innovaties van Microsoft? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief onderaan onze homepage en mis niets. Voor vragen kunt u ons altijd bereiken via  020 – 718 91 90 of info@nm2d.nl. We helpen u graag.

 

27 januari
2015

Auteur


Thijs Parée