Dekt uw hardware garantie wel voldoende?

Doordat er in de afgelopen jaren steeds verder is gezocht naar de mogelijkheden om laptops steeds dunner en lichter te maken is het ook steeds lastiger geworden om deze hardware op locatie te kunnen repareren. Met als gevolg dat een laptop al snel terug moet naar de fabriek voor reparatie hetgeen onder de standaard garantie niet vergoed wordt door de leverancier van de hardware.

 

Mijn hardware garantie dekt toch deze problemen? Niet altijd, bij aankoop wordt vaak gekozen voor de Basic garantie. Basic garantie heet niet voor niets basic… Het dekt vaak gedurende 1 jaar problemen die lokaal op te lossen zijn. Meer niet.

 

Het is daarom van belang dat u de garantie voorwaarden van de hardware leverancier goed leest en begrijpt en indien mogelijk voor de juiste aanvullende verzekering zorgt. Een reparatie aan een beeldscherm kan namelijk al snel € 450 euro of meer kosten en een moederbord nog meer..

 

Meer weten over de verschillende garanties (beste en slechtste)? Kijk op de site van ZDnet naar het artikel “PC laptops and accidental damage: Best and worst warranties 2014”.

Bron: ZDnet

18 december
2013

Auteur


Thomas Lemstra