Datto Office 365 SaaS Protection

Vorige maand schreven wij al over back-up binnen Office 365 en dan vooral wat back-up kan betekenen voor de mail en SharePoint-omgeving. Hoewel Office 365 in de basis herstelmogelijkheden voor verloren gegevens bevat, is dit niet voldoende om alle verloren data terug te krijgen. Daarom vullen we dit aan met back-up diensten van Datto.

Datto is een toonaangevende leverancier van oplossingen die voorzien in bedrijfscontinuïteit en noodherstel, netwerken, bedrijfsbeheer en back-up- en synchronisatieoplossingen voor bestanden in de Cloud. Een van deze oplossingen is Office 365 SaaS Protection en deze zorgt ervoor dat de gegevens, die door jou aan de cloud zijn toevertrouwd, 24/7 beschermd en beveiligd worden tegen verlies of aanvallen van buitenaf. Een veilig idee, vinden wij!

 

 

In dit artikel leggen wij je uit wat “Datto Office 365 SaaS Protection als gezekerde back-up” doet en waarom dit geen overbodige luxe is:

 

Allereerst zorgt Office 365 SaaS Protection ervoor dat de gegevens die aan de cloud zijn toevertrouwd, worden beschermd. Helaas zijn zelfs gegevens in cloud-gebaseerde applicaties kwetsbaar zijn voor:

 

 • Het zelf verwijderen van bestanden, hetzij toevallig of opzettelijk/kwaadwillend;
 • Malwareschade of ransomware-aanvallen;
 • Operationele fouten zoals per ongeluk overschrijven van gegevens;
 • Verloren gegevens als gevolg van geannuleerde gebruikerslicenties.

 

 

Waarom Office 365-back-up onvoldoende is
Hoewel Office 365 basis herstelmogelijkheden voor verloren gegevens bevat, is dit niet voldoende om alle data terug te zetten. Dus waarom biedt Office 365 SaaS Protection meer bescherming dan Microsoft zelf? Omdat het beschermt tegen:

 

 1. Gegevensverlies door inactieve licenties: zoals te verwachten is, is een actieve Office 365-licentie vereist om toegang tot gegevens te krijgen. Helaas worden inactieve of uitgeschreven gebruikersgegevens permanent verwijderd en is er geen terugdraai bewerkingsoptie.
 2. Gegevensverlies door permanente verwijdering: wanneer een SharePoint Online-beheerder een siteverzameling verwijdert, worden alle gegevens in de Prullenbak geplaatst waar deze gedurende 93 dagen worden bewaard. Op dat moment wordt het automatisch en permanent verwijderd en is er geen terugdraai bewerkingsoptie.
 3. Gegevensverlies door ransomware: Microsoft beveelt back-up door derden aan als de enige manier om gegevensverlies te herstellen dat is gekoppeld aan ransomware-codering.

 

 

Tevens biedt Datto Office 365 SaaS Protection:

 1. Ongelimiteerde back-up van alle data binnen Office 365 met een beleid voor oneindig bewaren van data uit:

– OneDrive
– Exchange
– Teams
– SharePoint

 1. Drie maal per dag een automatische back-up voor de hierboven genoemde programma’s;
 2. Back-up op aanvraag: voer zo nodig op elk gewenst moment extra back-ups uit. Het uitvoeren van een on-demand back-up heeft geen invloed op de drie regelmatig geplande back-ups.

 

Nieuwsgierig?
Benieuwd geworden hoe Datto SaaS Protection jullie bedrijfscontinuïteit kan waarborgen? Wij hebben uitgebreide ervaring op dit gebied en denken graag mee over de beste oplossing voor jullie organisatie. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 020-718 91 90 of sales@nm2d.nl of vul onderstaand contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Contactformulier

 • Als u uw vraag, uw naam, e-mailadres en telefoonnummer hier achterlaat, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

23 mei
2019

Auteur


Rens Ploegstra