Vandaag is Data Protection Day; hoe veilig is úw data?

Data Protection Day is een Europees initiatief om aandacht te vragen voor de veiligheid van data in het algemeen en uw data in het bijzonder.

 

De hoeveelheid data binnen bedrijven neemt nog steeds snel toe. Met het uitbreiden van de opslagcapaciteit alleen ben je er echter niet. Er worden steeds meer eisen gesteld aan de manier waarop je met data omgaat. En niet alleen de overheid stelt eisen, ook klanten en relaties verwachten dat je op een verantwoorde manier met hun gegevens omgaat. Denk hierbij aan financiële- en privégegevens uit  klantensysteem als CRM.
De data staat niet alleen op uw server, die al dan niet in een datacenter staat, maar waarschijnlijk ook op tal van andere plaatsen. Op de backup, USB sticks, een losse harddisk en op vele mobiele apparaten. Hoe veilig is jouw data? Zijn er binnen het bedrijf afspraken hoe met datadragers en passwords om te gaan? Worden deze afspraken nageleefd en gecontroleerd?

 

Met de nieuwe wet over datalekken is het nog belangrijker geworden om bewust om te gaan met data en te begrijpen wat er van een ondernemer verwacht wordt. Wij helpen je graag met het ontwikkelen van een plan om je data te beveiligen.

 

Op 24 februari aanstaande van 12:00 – 14:00 uur organiseert New Media 2Day een kennislunch waarbij we met een aantal ondernemers in gesprek gaan over de risico’s van data en wat jij er aan kunt doen deze te beperken. Wil je kosteloos deelnemen? Meld je aan door een email te sturen naar marketing@nm2d.nl. Het aantal plaatsen is beperkt!

 

Vind je dat jouw bedrijfsdata veilig is? Je kunt anoniem meedoen aan de poll op: https://nl.surveymonkey.com/r/isuwdataveilig

28 januari
2016

Auteur


Thijs Parée