creative cloud updates

Creative Cloud updates 2014

Adobe heeft de afgelopen 2 jaar hard gewerkt aan Creative Cloud. Op basis van feedback van gebruikers zijn de mensen bij Adobe aan de slag gegaan met het doorontwikkelen van het cloudpakket. Het resultaat: veel verbeteringen en toevoegingen aan Creative Cloud. Zo zijn er 14 programma’s voor de desktop vernieuwd en verschijnen er 3 iOS-apps in de App Store. We gaan in op hoogtepunten.

 

Belangrijkste Creative Cloud updates voor de desktop

  • Aan Photoshop CC zijn enkele nieuwe functionaliteiten toegevoegd die nog meer ontwerpmogelijkheden bieden: Blur Gallery, Perspective Warp en Focus Mask (een voorbeeld van Focus Mask).
  • Lightroom heeft meer mogelijkheden gekregen, betere ondersteuning voor camera’s en Adobe lanceerde de Lightroom app voor iPhone.
  • Illustrator CC geeft je nu nog meer controle over de shapes die je maakt, alles over de verbeteringen aan Illustrator CC vindt u hier.
  • Ook Adobe Premiere Pro CC en After Affects CC zijn onder handen genomen. Zo is het team aan de slag gegaan om de samenwerking/integratie tussen beide te verbeteren, lees hier alles over de updates van beide programma’s.
  • De veranderingen voor Dreamweaver CC zitten onder andere in de nieuwe Live Editing functie en de Element Quick View die het mogelijk maakt om snel veranderingen in HTML code van specifieke onderdelen door te voeren. Op het Dreamweaver blog lees je wat Adobe nog meer verbeterd heeft.

Creative Cloud Adobe Lightroom

Creative Cloud voor Mobile:

Om Creative Cloud data werkelijk multiplatform te maken heeft Adobe apps ontwikkeld voor de iPhone en iPad. Deze apps brengen de functionaliteiten van de desktop versies naar de mobiele apparaten. Beschikbaar zijn:

  • Adobe Sketch: Zoals de naam doet vermoeden is dit een app waarmee schetsen gemaakt en gedeeld kunnen worden.
  • Adobe Line: In tegenstelling tot de Sketch app teken je met Line vooral preciezere tekeningen, de tekeningen die je hierin maakt bestaan voornamelijk uit rechte lijnen.
  • Adobe Photoshop Mix: Deze app brengt Photoshop naar de iPad. Met Photoshop Mix kun je de basis functionaliteiten van Photoshop CC gebruiken.
  • Adobe Lightroom mobile voor de iPhone: Lightroom voor op uw iPhone

 

Hardware Creative Cloud

Naast vernieuwde software brengt Adobe nieuwe hardware naar buiten. Deze hardware is verbonden met de Creative Cloud en de mobile apps. Adobe lanceert een nieuwe digitale pen, de Adobe Ink. En de Adobe Slide, een liniaal die je helpt bij het maken van rechte lijnen en precieze tekeningen.

 

Adobe Ink Adobe Slide

Overstappen?

Het is nu de juiste tijd om over te stappen op Adobe Creative Cloud! Heeft u vragen of wilt u simpelweg eens een gesprek met ons aangaan? Neem dan contact met ons op via 020 – 718 91 90 of info@nm2d.nl

02 juli
2014

Auteur


Thijs Parée