Office 365 Connectors

Een van de nieuwste functionaliteiten welke gelanceerd is binnen Office365 Groups is Connectors. Groups zijn je separate (zelf aan te maken) groepen binnen je Outlook-account in Sharepoint.
Met Connectors is het mogelijk om in je berichten (feed) van een Outlook Group andere informatie te laten zien, denk hierbij aan Twitter, RSS feed, Trello etc.
 
Hoe werkt het precies?
Via de optie Groepen in Outlook van Office365 kun je een nieuwe groep aanmaken en hierin de gewenste Connector(s) toevoegen. Wanneer je een tool of dienst toevoegt aan een groep, kan iedereen in die groep de berichten van die dienst zien.

Even een concreet voorbeeld; Je gaat een evenement (bijv. een open dag) organiseren. Je maakt dan normaal gesproken een Outlook Group aan in Office365 waarmee je met je collega’s samenwerkt aan het evenement. In je feed komen allerlei berichten zoals mail en documenten binnen, maar dat is alleen maar informatie welke binnen Office365 leeft. Je wilt natuurlijk ook de berichten welke binnenkomen op je Twitter-account direct erin tonen die over het evenement gaan. Daar komt Connectors naar boven!
Zie hieronder een voorbeeld van een de Group, waarin ik een Twitter feed en ons MailChimp-account gekoppeld heb aan mijn Group “Social Media”.

Connectors1

Om dit nu zelf te gaan proberen in je eigen account, dien je ingelogd te zijn in Office365 en deze link te openen.

 

Hiermee komt de optie Connectors beschikbaar binnen Groups

Connectors2

Door op Connectors te klikken, krijg je alle beschikbare connectoren op dit moment te zien:

Connectors3

Door op Toevoegen/Add te klikken, kan je bijvoorbeeld Twitter toevoegen in je feed:

Connectors 4

 

Afhankelijk van je dienst krijg je instellingen. In Twitter kan je een account of hashtag volgen. Daarnaast is het in te stellen dat je retweets en mentions laat zien. Zo heeft elke connector zijn eigen instellingen. Door op opslaan te klikken wordt de Connector toegevoegd aan je feed:
Connectors5
En vanaf nu als er een nieuwe #PowerApps beschikbaar komt op Twitter, wordt hij hier getoond.

De berichten worden geleverd in de Inbox van Groups als gedetailleerde connector kaart, die in meerdere accounts zoals Outlook en in de groepen-app voor iOS en Android te lezen zijn. Hier is een voorbeeld van hoe de UserVoice connector kaart er zou kunnen uitzien:
Connectorkaart
Connectorts7

Mocht je bovenstaande uitleg graag terug willen kijken, kan dat middels onderstaande video; https://youtu.be/9qcwzVFppMg

 

03 mei
2016

Auteur


Thijs Parée