Bedrijven stappen massaal over op two-factor authenticatie

MultiFacBox2

 

Met alle aandacht voor veiligheid van data, komt dit ook snel hoger op de prioriteitenlijst van ondernemers. Doet mijn bedrijf wel genoeg om de data van klanten te beschermen? Hebben wij procedures voor het omgaan met data? Stellen wij eisen aan passwords? Voor elke onderneming zullen deze vragen anders beantwoord worden. Maar dat het aandacht verdient is duidelijk.

Maar waar begin je? En wat is goed genoeg? Feit is dat cybercriminelen snel professioneler te werk gaan. Een wachtwoord als Welkom123! is geen beveiliging maar een uitnodiging. Zelfs een sterk password biedt slechts beperkte bescherming omdat het als geheugensteuntje vaak wordt opgeschreven. In het sterftegeval op een post-it op de monitor of naast het toetsenbord.

 

Een goede volgende stap op beveiligingsgebied is two- of multifactor authenticatie. U kent dit mogelijk van uw bank waar u met een kastje of telefoon een code genereert die u nodig heeft om een transactie te kunnen doen.

 

Uit een onderzoek van Gemalto, leverancier van digitale beveiligingsdiensten en producten, blijkt dat 86% van de ICT beslissers gebruik wil maken van deze two-factor authenticatie om veilige toegang te bieden tot applicaties in de cloud. Volgens de Global Authentication and Identity Access Management Index hanteert nu slechts 38% two-factor authenticatie voor alle gebruikers. Verwacht wordt dat dit de komende twee jaar stijgt tot ruim de helft van alle gebruikers (51 procent).

 

Toegang van externe gebruikers
Voor de toegang van externe gebruikers tot bedrijfsbronnen maakt een groter deel gebruik van een extra stap bij het inloggen. Multi-Factor Authentication van Azure* helpt bij het bewaken van de toegang tot uw gegevens en toepassingen en komt tegemoet aan de wensen van gebruikers met een eenvoudige aanmeldprocedure. Het biedt een robuuste verificatie met een scala aan gebruiksvriendelijke verificatieopties, waaronder telefonische oproepen, sms-berichten of mobiele app-meldingen, zodat gebruikers een voor hen geschikte methode kunnen kiezen. Vrijwel alle respondenten (92 procent) beveiligen minimaal één applicatie met behulp van two-factor authenticatie. Cloudapplicaties, internetportalen en VPN’s (Virtual Private Network) vormen de drie meest beschermde toepassingen.

 

Centraal beheer two-factor authenticatie
Daarnaast wordt two-factor authenticatie vaak ingezet als oplossing voor problemen rond het beheer van aanmeldingsgegevens. Multi-Factor Authentication beschermt uw bedrijf met meldingsbewaking en rapporten op basis van Machine Learning die inconsistente toegangspatronen identificeren. Realtime waarschuwingen maken de IT-afdeling attent op accounts die mogelijk een beveiligingsrisico vormen, om zo potentiële dreigingen te helpen verhinderen. De mogelijkheid om applicaties aan te bieden vanuit de cloud is voor 90 procent van de ICT-afdelingen de belangrijkste overweging voor een sterke authenticatieoplossing.

 

“Een opgefriste aanpak voor toegangsbeheer is vandaag geen luxe maar absolute noodzaak”, stelt Thijs Parée, algemeen directeur van New Media 2Day. “De combinatie van mobility, cloud en een steeds toenemende dreiging van internet criminelen, vormen een grote uitdaging. Als antwoord hierop is sterke authenticatie en toegangsbeheer, zoals two-factor authenticatie van Azure, een logische eerste stap.

Gebruik Multi-Factor Authentication Server op uw locatie voor de beveiliging van VPN’s, Microsoft Active Directory Federation Services, IIS-webtoepassingen, Remote Desktop en andere toepassingen voor externe toegang die RADIUS en LDAP-verificatie. Schakel Multi-Factor Authentication in Azure Active Directory in om een extra verificatiestap toe te voegen aan al uw cloudtoepassingen en -services. Voor het centraal beheer van two-factor authenticatie speelt cloud een cruciale rol. Er is geen excuus meer om achter de feiten aan te lopen, want Cloudauthenticatie is binnen vijf minuten up en running.”
*Multi-Factor Authentication voegt een beveiligingslaag toe aan uw (Azure-)beheerdersaccount zonder extra kosten. Wanneer deze functie is ingeschakeld, moet u uw identiteit bevestigen om een virtuele machine te activeren, opslag te beheren of andere (Azure-)services te gebruiken.

 

 

Met de two-factor authenticatie wordt de toegang tot Office 365 of Azure toepassingen extra beveiligd. Neem vrijblijvend contact op met ons kantoor om te informeren hoe deze toepassing ook voor jou zou kunnen werken

20 januari
2016

Auteur


René Smit