Apple Watch Event: de highlights

Gisteravond vond het Apple Watch Event plaats. Wij nemen u mee langs de highlights.

Apple Watch

Het evenement stond in het teken van de Apple Watch. Een multifunctioneel klokje waarmee u kunt telefoneren, betalen, uw e-mail kunt lezen en uw hartslag kunt sturen.

apple-watch

 

Apple Watch en gezondheid
Gezondheid is een belangrijk thema in de Apple Watch. Het accessoire heeft diverse sensoren om uw gezondheid en activiteiten te tracken. De Apple Watch geeft u wekelijks een samenvatting van hoe actief u bent geweest en stelt een nieuw doel voor de komende week.

 

Prijzen Apple Watch
De Apple Watch is beschikbaar in verschillende modellen en kleuren. Bij de standaard Apple Watch van staal kunt u kiezen uit twee kleuren: normale staalkleur of spacezwart. Prijzen variëren van 399 euro (Apple Watch Sport 38 mm) tot 18.000 euro (gouden Apple Watch Edition).

 

De Apple Watch zal vanaf april 2015 te koop zijn in de VS, Duitsland, Frankrijk en Engeland.

 

ResearchKit

Apple verraste ons met de aankondiging van een nieuwe tool, de ResearchKit. Hiermee kunnen wetenschappers gemakkelijk apps maken waarmee ze vanaf afstand medisch onderzoek kunnen. Er zijn al een aantal apps beschikbaar voor het onderzoeken van diabetes, astma, hart- en vaatziekten, borstkanker en Parkinson.

 

Zeg eens “aah”
Om te onderzoeken of een testpersoon Parkinson heeft hoeft hij/zij alleen maar “aah” te zeggen in de microfoon van de iPhone. Op basis van de trillingen in de stem wordt bepaald of de testpersoon verhoogde kans loopt op de ziekte. De resultaten worden niet alleen met de wetenschapper, maar ook met de testpersoon gedeeld.

 

ResearchKit komt volgende maand beschikbaar en is open source. De ontwikkelde apps, onder andere voor onderzoek naar borstkanker en parkinson, zijn vanaf vandaag al te downloaden.

 

Nieuwe 12-inch MacBook

Ook introduceerde Apple de nieuwe 12-inch MacBook. Met een dikte van 13,1 mm is de nieuwe MacBook 24% dunner dan zijn voorganger. Hij weegt nog maar 907 gram. Daarmee is de nieuwe MacBook de lichtste en meest compacte MacBook tot nu toe.

macbook-12inch

 

Details nieuwe 12-inch MacBook
De MacBook zal verkrijgbaar zijn in de kleuren zilver, goud en space grey. De MacBook heeft een Retina Display met  2304 x 1440 pixels en zal verkrijgbaar zijn in twee uitgaven.

 

Prijzen nieuwe 12-inch MacBook
Een MacBook met een 1,1 GHz Processor, 8 GB RAM-geheugen en 256 GB flashgeheugen kost €1449. Voor de variant met een 1,2 GHz processor en 512 GB flashgeheugen betaal je €1799.

 

New Media 2Day adviseert over Apple producten

Wilt u meer weten over de producten van Apple? Wij adviseren u graag. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@nm2d.nl of 020 – 718 91 90.

 

10 maart
2015

Auteur


Thijs Parée