Apple lanceert Mac OS X 10.10 Yosemite

Eind vorige week lanceerde Apple het nieuwe besturingssysteem Mac OS X 10.10 Yosemite. Het systeem biedt naast een vernieuwd uiterlijk ook nieuwe functionaliteiten, waaronder Handoff en iCloud Drive, en is gratis beschikbaar in iTunes.

 

Moeiteloos schakelen dankzij Continuity

Om het schakelen tussen iOS en OS X te vereenvoudigen heeft Apple Continuity bedacht. Hiermee herkennen Mac’s en iOS 8-apparaten elkaar als ze in de buurt zijn en wordt het mogelijk om met het ene apparaat, functies van het andere uit te voeren. Zo kunnen gebruikers telefoongesprekken beantwoorden en sms-berichten versturen via de Mac of iPad en kan de iPhone gebruikt worden als wifi-hotspot. U hoeft zich dus niet meer op de Mac en de Iphone aan te melden. De Mac herkend de telefoon en geeft deze automatisch toegang tot het 3/4G netwerk via de iPhone, ook voor de sms diensten.

 

Handoff: start op het ene en ga verder op het andere apparaat

Om de integratie tussen de verschillende apparaten en besturingssystemen verder te bevorderen heeft Apple de Handoff-functie bedacht. Met gebruik van deze applicatie kan de gebruiker tijdens het werken aan een project probleemloos van apparaat wisselen. De bestanden zijn op alle apparaten beschikbaar via de iCloud Drive en wijzigingen worden automatisch opgeslagen. Dit werkt via OSX en u kunt net als bij Dropbox bij al uw bestanden. Voorheen was dit alleen mogelijk via Pages, Numbers en Keynote op iOS, OSX & iCloud webinterface.

 

New Media 2Day adviseert u graag over Apple-besturingssystemen

Neem contact met ons op via info@nm2d.nl of 020 – 718 91 90. We helpen u graag verder.

20 oktober
2014

Auteur


Thijs Parée