De Android 8.0-update

Android 8.0 (Oreo) is vanaf heden beschikbaar. Android 8.0 Oreo is de opvolger van Android 7.0 (Nougat). Deze versie biedt onder andere verbeteringen op het gebied van notificaties, multitasken en accuduur. De eerste Android Oreo Developer Preview verscheen eind maart 2017. Helaas worden de updates niet aan alle smartphones aangeboden. Omdat de volledige lijst best lang is kun je in dit overzicht zien welke smartphones een update kunnen verwachten.

 

Update Android 8.0
Het besturingssysteem van je computer of mobiel heeft regelmatig een update nodig. Datzelfde geldt voor de programma’s en apps die erop staan. Dit bijwerken naar een nieuwe versie gebeurt vaak automatisch, via je internetverbinding, maar soms moet je ook toestemming geven. Het is raadzaam om dat te doen.

 

Waarom zijn updates van belang?
Dankzij updates blijven je soft- en hardware veilig en stabiel draaien. Als dergelijke updates niet plaatsvinden, is je apparaat een makkelijker doelwit voor virussen, malware en spyware. Daarnaast kan een niet-geüpdatete computer misbruikt worden voor cyveraanvallen of het versturen van spam. Bovendien bestaat de kans dat je apparaat minder goed gaat functioneren en / of crasht.

 

Daarom is het niet verstandig om de updates uit te stellen of uit te schakelen!

 

 

Houd er wel rekening mee dat fabrikanten zich lang niet altijd aan hun beloften houden. De eerste updates waren eigenlijk al gepland voor begin dit jaar, maar in de praktijk duurt het vaak langer voordat updates worden uitgerold en voor iedereen beschikbaar zijn. Ook is het niet vanzelfsprekend dat wanneer een update in één land wordt uitgerold, wij er hier in Nederland ook mee aan de slag kunnen. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat providers (die vaak eigenaar zijn van een toestel) de updates ook nog moeten goedkeuren.

 Dit brengt de Android 8.0-update
Maar goed, wat gaat deze update Android 8.0 je daadwerkelijk brengen. Zo op het eerste gezicht voegt het geen grote features toe, maar is toch ingrijpender dan je zou denken.
Hieronder lichten we de belangrijkste vernieuwingen uit:

 

  • Gemakkelijker notificaties filteren met notificatiekanalen
  • Het besturingssysteem wordt sneller en soepeler
  • Notification dots tonen een bolletje bij apps met nieuwe meldingen
  • Beperk je accuverbruik verder met background limits op stand-by
  • Google Play Protect voorkomt dat malware en foute apps schade aanrichten
  • Android O maakt het opstarten van je smartphone dubbel zo snel
  • Picture-in-picture-modus om nog beter te multitasken
  • Slimmer selecterenkopiërenzoeken en automatisch aanvullen
  • Android Go: speciale software voor minder krachtige smartphones

10 april
2018

Auteur


Machteld de Kreij